Kareiviška košė – tai subalansuota košė iš kruopų, daržovių ir mėsos. Dažniausiai naudojamos grikių, perlinės ar sorų kruopos, troškinta mėsa, svogūnai ir morkos.
Kareiviškos košės receptas
Ingredientai: 1 stiklinė grikių, 350 g troškintos jautienos, svogūno, morkos, 2 stiklinės vandens, žiupsnelis druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
- Smulkiai supjaustome svogūną, morką sutarkuojame.
- Ištirpiname truputį riebalų iš skardinės su jautiena, tuose riebaluose pakepiname svogūną ir morką, kol suminkštės.
- Grikius perrenkame, nuplauname, suberiame į puodą.
- Į tą patį puodą suberiame pakepintas daržoves, išmaišome.
- Užpilame dvejomis stiklinėmis verdančio vandens (vandens turi būti per du pirštus daugiau nei kruopų).
- Toliau galima sudėti mėsą, arba galima tai padaryti košei baigiant virti.
- Košę pasūdome, pabarstome pipirais ir verdame ant vidutinės ugnies, kol bus beveik išvirusi, tačiau puode dar bus likę šiek tiek vandens.
- Tada uždengiame puodą dangčiu ir verdame ant mažos ugnies, kol visas vanduo susigers.
- Išjungiame ugnį ir leidžiame košei dar šiek tiek pastovėti. Skanaus!