Kareiviška košė – tai subalansuota košė iš kruopų, daržovių ir mėsos. Dažniausiai naudojamos grikių, perlinės ar sorų kruopos, troškinta mėsa, svogūnai ir morkos.

Kareiviška košė

Kareiviškos košės receptas

Ingredientai: 1 stiklinė grikių, 350 g troškintos jautienos, svogūno, morkos, 2 stiklinės vandens, žiupsnelis druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustome svogūną, morką sutarkuojame.
  2. Ištirpiname truputį riebalų iš skardinės su jautiena, tuose riebaluose pakepiname svogūną ir morką, kol suminkštės.
  3. Grikius perrenkame, nuplauname, suberiame į puodą.
  4. Į tą patį puodą suberiame pakepintas daržoves, išmaišome.
  5. Užpilame dvejomis stiklinėmis verdančio vandens (vandens turi būti per du pirštus daugiau nei kruopų).
  6. Toliau galima sudėti mėsą, arba galima tai padaryti košei baigiant virti.
  7. Košę pasūdome, pabarstome pipirais ir verdame ant vidutinės ugnies, kol bus beveik išvirusi, tačiau puode dar bus likę šiek tiek vandens.
  8. Tada uždengiame puodą dangčiu ir verdame ant mažos ugnies, kol visas vanduo susigers.
  9. Išjungiame ugnį ir leidžiame košei dar šiek tiek pastovėti. Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją