„Šylant orams, vietoje kasdienio šiltos kavos puodelio, ieškome alternatyvų. Norintiems suderinti kofeiną ir įveikti vasaros karštį, puikiai tiks šaltos kavos gėrimai. Juk kava nėra tik šaltųjų sezonų gėrimas. Kai norisi atsigaivinti ir pasilepinti saldumu, tinkamai parinkus derinius ir priedus, toks gėrimas netgi atstos desertą“, – sako parduotuvių tinklo „Kavos draugas“ ilgametis darbuotojas, kavos ekspertas Aidas Jankauskas.

Pasak A. Jankausko, jei šaltos kavos gėrimams pagaminti naudojama tradiciniu būdu – kavos aparato pagalba ar tiesiog užpylus maltą kavą karštu vandeniu – paruošta kava, ji išlaiko balansą tarp saldaus ir rūgštaus skonių. Toks jos gaminimo būdas taip pat padeda greičiau atsiskleisti aromatui ir skoniui. Dėl to su ja vos paruošus šaltus gėrimus, galima skanauti ir mėgautis visomis skoninėmis savybėmis.

„Karštu oru norint pasilepinti espreso kava, rinkitės gaivų jos variantą – paskaninkite griežinėliu žaliosios citrinos, ledukais ir jau galite mėgautis gaivinančiu gėrimu. Kofeino kiekis jame nebus pakitęs, tuo pačiu užplūs maloni vėsa.

Ieškant vasariškų ar egzotiškų skonių, galima derinti iš skirtingais poskoniais pasižyminčių pupelių paruoštas kavas su įvairiais sirupais ir limonadais, įberti šviežių uogų ar vaisių griežinėlių. Smaližiams neabejotinai patiks šalti gėrimai su pienu, plakta grietinėle, karamele ar pagardinti įvairiais skanumynais, pavyzdžiui, šokoladu, – derinių įvairovę trumpai apžvelgia kavos ekspertas. – Namie pagamintą šaltą kavą puikiausiai galima pasiimti su savimi termose, kuriame ji net ir po kelių valandų išliks šalta, nepraras skonio.“

Kavos ekspertas rekomenduoja išmėginti šiuos 5 greitai paruošiamus šaltos kavos gėrimus.

Gaivusis espreso


Gaivusis espreso

Ingredientai:

  • Ledo kubeliai
  • 30 ml espreso kavos
  • Skiltelė žaliosios citrinos


Gaminimas:

Ledukus suberkite į stiklinę ir užpilkite paruoštu espreso puodeliu. Papuoškite žaliosios citrinos skiltele ir galite mėgautis.

Miško uogų ir egzotiškų vaisių gurkšnis


Miško uogų ir egzotiškų vaisių gurkšnis


Ingredientai:
  • 30 ml espreso kavos
  • Ledo kubeliai
  • 150 ml miško uogų skonio limonado
  • Šlakelis persikų skonio sirupo
  • Greipfruto griežinėlis
  • Avietės


Gaminimas:

Limonadą supilkite į stiklinę su ledukais (šiam receptui galima rinktis „Schweppes Russchian“ gaivųjį gėrimą). Supilkite paruoštą espreso kavą ir persikų skonio sirupą. Ant viršaus užberkite aviečių, stiklinės kraštą papuoškite greipfruto griežinėliu.

Vasariškos nakties kokteilis


Vasariškos nakties kokteilis

Ingredientai:
  • 200 ml kolos
  • 30 ml espreso kavos
  • Ledo kubeliai
  • Šlakelis vanilės skonio sirupo
  • Žaliosios citrinos griežinėlis
  • Šviežio čiobrelio šakelė


Gaminimas:

Į stiklinę suberkite ledo kubelius ir užpilkite kola. Tuomet supilkite paruoštą espreso kavą ir vanilės skonio sirupą. Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliu ir čiobrelio šakele.

Egzotiškosios Graikijos gaiva


Egzotiškosios Graikijos gaiva


Ingredientai:
  • 30 ml espreso kavos
  • 200 ml pieno
  • Ledo kubeliai
  • 1 a. š. šaltiems gėrimams ruošti skirto mišinio
  • Plakta grietinėlė
  • Gabalėlis šokolado


Gaminimas:

Paruoškite espreso kavą. Į plaktuvą supilkite pieną, espreso kavą, įdėkite ledukus, įberkite vanilinio mišinio. Viską gerai išplakite. Gėrimą supilkite į stiklinę, ant viršaus užpurkškite plaktos grietinėlės ir papuoškite gabalėliu šokolado.

Tolimųjų rytų skonis




Ingredientai:
  • 200 ml pieno
  • 30 ml espreso kavos
  • Ledo kubeliai
  • 1 v. š. „Chai“ arbatos mišinio


Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite espreso kavą. Supilkite pieną, espreso kavą į plaktuvą, suberkite ledukus ir „Chai“ arbatos mišinį. Viską gerai išplakite, supilkite į stiklinę ir galite ragauti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)