aA
Naujasis Delfi TV sezonas kalba apie naujas įkvepiančias patirtis, skonius ir kokybišką laisvalaikį. „Delfi TV virtuvė“ studijoje apsilankiusi trečiadieniais ir penktadieniais 19:15 val. rodomos „Delfi TV“ aktualijų laidos „Iš esmės“ vedėja, žurnalistė Daiva Žeimytė–Bilienė taip pat pasidalino rudens sezonui puikiai tinkančios vaikų mėgstamos sriubos receptu bei papasakojo apie šeimos gaminimo įpročius.
Daiva Žeimytė virtuvėje
Daiva Žeimytė virtuvėje
© DELFI / Domantas Pipas

Pasak žurnalistės D. Žeimytės-Bilienės, maisto ruošimas jai yra laikas, kai gali atsipūsti ir apie nieką negalvoti: „Virtuvėje galiu susitelkti į maisto ragavimą, uostymą, eksperimentavimą. Be to, man patinka žinoti, ką valgau.“

Laidos „Iš esmės“ vedėja pasakoja, kad spėja suderinti darbą Delfi TV eteryje ir skirti laiko artimiesiems. Daiva sako, kad jos šeima, o ypač sūnus, mėgsta valgyti įvairų maistą. „Šeimoje valgome įvairius patiekalus. Mano sūnus valgo netgi tokius dalykus, prie kurių reikia įprasti suaugusiesiems, pavyzdžiui, alyvuoges.“

Dvejų metų sūnų auginanti žurnalistė ir laidų vedėja teigia, kad namuose tenka gaminti dažnai, todėl kartais sukimąsi virtuvėje nori ir kiek paįvairinti. „Namuose gaminu labai dažnai, nes norisi maitintis šviežiu maistu. Tačiau kartais stovėjimas prie puodų šiek tiek pabosta.“

D. Žeimytė-Bilienė sako, kad labai mėgsta sriubas, o įprotį namuose jas reguliariai gaminti ir valgyti perėmė iš mamos. Dėl to nenuostabu, kad ir laidoje „Delfi TV virtuvė“ Daiva pasirinko gaminti, kaip pati teigia, rudenišką, šaltajam sezonui ypač tinkančią sriubą. Pasak pašnekovės, šis receptas leis ne tik sušilti, bet ir sustiprinti imunitetą.

Anot žurnalistės, ši sriuba ypač mėgstama vaikų, todėl yra puikus pasirinkimas visiems tėvams, sukantiems galvą, kaip sočiai ir sveikai pamaitinti atžalas. „Visoms draugėms papasakojau, kad ši sriuba vaikams labai tinka. Kaip tai supratau? Kartą buvau stovykloje, kurioje gyvenome palapinėse ir maistą ruošėme ant laužo. Buvome pasiskirstę pagal eilę, kada kas turėtų gaminti. Kai atėjo mano eilė, pagalvojau, kad reikėtų paruošti šią sriubą. Visos mamos stovykloje skųsdavosi, kad jų vaikai nenoriai valgo normalų maistą, o mano paruoštos sriubos visi suvalgė po dubenėlį ir paprašė dar.

Vėliau kiti tėvai manęs klausė, kas daro šią sriubą tokia stebuklinga, kad vaikai ją taip noriai valgo. Jokių stebuklų nėra. Tai sodri sriuba, kurios skonį sudaro daržovės, pagardintos ekologišku sultiniu. Be to, vaikams labai patinka ir šalia sriubos patiekiama duonelė“, – šypsodamasi sriubos receptą namuose išmėginti visoms mamos rekomenduoja Daiva.

Paklausus ar mėgsta rudeniškas gėrybes bei turi ir kitų ypatingų šiuo metų laiku gaminamų receptų, Daiva pasakoja, kad užsiima daržininkyste ir pati ruošia savo darže užaugintas daržoves žiemai. „Namuose turiu du šiltnamius. Viename auginu pomidorus, kitame – agurkus, kurių sezonas jau baigiasi. Tad turiu įvairių savų gėrybių“.

Žurnalistė taip pat pasakoja, kad labai mėgsta burokėlius ir yra sukūrusi bei išbandžiusi ne vieną jų ruošimo receptą. „Mėgstu gaminti burokėlių karpačo iš virtų burokėlių, fermentinio sūrio ir trupučio majonezo. Taip pat rekomenduoju ypač daug vitaminų turinčią nevirtų burokėlių mišrainę, kuriai prireiks burokėlių, saliero šaknies ir trupučio česnako. Sutarkuotus ingredientus reikia užpilti šiek tiek pašildytu alyvuogių aliejumi ir palaikyti gerą valandą. Mišrainėje fantastiškai atsiskleidžia visi skoniai ir nėra juntamas ryškus žalių burokėlių skonis, kurį ne visi mėgsta. Šis receptas labai tinka žiemai, kai žmonės turi ypač daug darbų“, – patarimais dalijasi D. Žeimytė-Bilienė.

Rudeniška sriuba

Sriubai:

Keleto morkų
Keleto svogūnų
Trupučio imbiero
Ekologiško sultinio
Keleto šviežių ar konservuotų pomidorų (pasirinktinai)
Gabalėlio vištienos arba kiaulienos
Sviesto arba aliejaus (kepimui)
Grietinės (pasirinktinai)

Su sriuba patiekiamai duonai:

Česnako
Kietojo sūrio
Forminės duonos
Majonezo

1. Morkas sutarkuokite naudodami burokinę tarką ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
2. Susmulkintas daržoves kepkite keptuvėje, kol jos suminkštės ir išsiskirs sultys. Kepdami galite naudoti sviestą arba aliejų.
3. Kol daržovės kepa, užvirinkite puodą vandens. Į verdantį vandenį įdėkite sultinio kubelį ir susmulkintą imbierą. Taip pat sudėkite iškeptas morkas ir svogūnus (pasirinktinai galima pridėti ir pomidorus). Sriubą virkite keletą minučių.
4. Kol sriuba verda, paruoškite šalia jos patiekiamą duonelę. Pirmiausia naudojantis trintuve susmulkinkite česnaką.
5. Sutrintą česnaką sumaišykite su kietuoju sūriu ir majonezu. Mišinį tepkite ant forminės duonos riekių.
6. Paruoštas forminės duonos riekes trumpai kepkite orkaitėje.
7. Mėsą (pasirinktinai pagal skonį) apkepkite keptuvėje.
8. Patiekdami sriubą ant lėkštės dugno dėkite iškeptą mėsą, ją užpilkite sriuba. Sriubą galite pagardinti grietine. Šalia sriubos patiekite apkeptos forminės duonos riekes.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(5 žmonės įvertino)
3.2000

5 gardūs receptai išskirtiniams ir ilgiems pusryčiams – skirkite laiko sau ir savo artimiesiems (6)

Jei darbo dieną retas kuris galime pasimėgauti neskubiais pusryčiai s, savaitgalį yra tas metas,...

„Gimę ne Lietuvoje“ laidos vedėjas papasakojo, kodėl nė už ką neragautų vėdarų (18)

Šeštadieniais 9.30 val. „Delfi TV“ eteryje rodomoje laidoje „ Receptų receptai “, kurioje...

Pirštus apsilaižysite: purus ir drėgnas Kristinos obuolių pyragas be miltų ir cukraus (37)

Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 75 tūkst....

Vieniems tai tikras atradimas, kitiems – siaubas: išmėginkite Odetos marinuotų kiaušinių receptą (22)

Virtus kiaušinius marinuoja britai, amerikiečiai, vokiečiai, prancūzai ir kitų tautų atstovai....

Atvėsus orams gydytoja dietologė kviečia išbandyti sočią japonišką sriubą – rameną (6)

Atvėsus orams norisi šilto ir sotaus maisto, tad sriuba – vienas geriausių pasirinkimų...

Top naujienos

Lietuvos migrantų stovyklose – vis daugiau asmeninių dramų (221)

Migrantų stovyklose – dramos ir susitikimai. Pas nelegaliai Lietuvos sieną kirtusius migrantus...

D+Agnė Kulitaitė

Agnė Kulitaitė. Košmaras Vaginų gatvėje: šiurpūs merginų prisiminimai iš vizitų pas ginekologus (4)

Atvožti Pandoros skrynią. Sujudinti širšių lizdą. Praverti skardinę su kirminais. Nė nežinau,...

Ruduo dar nustebins: į Lietuvą plūstels šiltų orų banga (2)

Ketvirtadienio naktį vakarų, pietvakarių vėjai į Lietuvą atneš ne tik drėgną, bet ir šiltą...

Užkalnis. Šimonytei reikės pastatyti paminklą (574)

Dėmesio – toliau tekste bus aptartas premjerės ir ministrės apsirengimas Dubajuje iš mano, kaip...

Prieš mačą su „Žalgiriu“ – čempionų agonija Atėnuose: Atamanas nesulaukė pabaigos CSKA sustabdytas Prancūzijoje (18)

Košmariška sezono pradžia Eurolygos nugalėtojų titulą ginančiam Stambulo „Anadolu Efes“...

Putinas nurodė padidinti dujų tiekimą į Europą (414)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį nurodė energetikos milžinei „Gazprom“...

Sumaištis dėl galimybių paso nesibaigia: skundas veja skundą, logikos nesupranta nei verslininkai, nei piliečiai (605)

Sumaištis dėl Galimybių paso nesibaigia. Mažesnės vaistinės dabar gali aptarnauti tik po vieną...

Gėdingas krachas: stipriausia sudėtimi žaidęs „Bayern“ krito veidu į purvą baudė lietuvių duobkasys

Miuncheno „Bayern“ antrus metus iš eilės nepavyks paliesti praeityje rekordinius 20 kartų...

Po ilgos pauzės atsiveria slidinėjimo kurortai, tačiau įsileis ne visus: kokie ribojimai galios ir ką reikia žinoti norintiems keliauti? (18)

Nors praėjusią žiemą keli slidinėjimo kurortai veikė, daugelis jų buvo uždaryti dėl visą...

Dažyti, dekoruoti ar tapetuoti? Ekspertai – apie sienų apdailos būdus ir kaip išsirinkti tinkamiausią (11)

Namų interjeras šiandien įgauna vis didesnę svarbą. Spalvų, medžiagų pasirinkimai nėra tik...