Tai jau trečioji Nidos Degutienės knyga – proginis 256 psl. kulinarinių receptų albumas su beveik 100 geriausių receptų, gausiai iliustruotas apetitą keliančiomis nuotraukomis, rašoma pranešime.

Knygą „Nidos Receptai: 10 metų drauge“ Nida parašė gyvendama Australijoje ir sudėjo į ją populiariausius per pastarąjį dešimtmetį savo tinklaraščio, savo šeimos receptus. Didelis dėmesys skirtas knygos estetikai – kruopščiai parinktas itin aukštos kokybės popierius, o knygos puslapiuose skaitytojai suras ne tik autorės darytų patiekalų nuotraukų, bet ir autorinių iliustracijų. Prie šio leidinio kūrybinė komanda dirbo Australijoje, JAV, Vokietijoje ir Lietuvoje, o spausdinimo darbai buvo patikėti partneriams Taivanyje, dalis tiražo spausdinta Lietuvoje.

Nida Degutienė – maisto tinklaraštininkė, nuo 2009 metų aktyviai besidalinanti savo gaminamų patiekalų receptais su skaitytojais. Jos pirmoji kulinarinė knyga „Izraelio skoniai“ (2014 m.) tapo pirmąja lietuviška kulinarine knyga, išversta į anglų ir lenkų kalbas, kurią išleido pasaulinė kompanija Penguin Random House. 2015 metais „Izraelio skoniai“ pelnė geriausios pasaulyje knygos žydiškos virtuvės kategorijoje įvertinimą pasauliniuose Gourmand apdpvanojimuose.

Nidos Receptai pasižymi plačia kulinarine geografija, autorė kviečia išbandyti kitų pasaulio virtuvių skonius, nebijoti eksperimentuoti, virtuvėje rinktis sveikesnius ingredientus ir paisyti sezoniškumo. Naujausioje Nidos knygoje kasdienių ir šventinių patiekalų receptai skaitytojų patogumui suskirstyti į 8 skyrius – nuo pusryčių, lengvų užkandžių, iki sriubų, pagrindinių patiekalų, desertų ir duonos. Autorė dalinasi ne tik receptais, bet ir jų istorijomis, pateikia daug naudingų patarimų bei akiratį praplečiančios informacijos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją