Populiarus daugiau nei 200 metų

Receptas atrastas dar XVIII amžiuje ir iškart buvo įvertintas, nes jam paruošti reikėjo pačių paprasčiausių produktų. Laikui bėgant receptas buvo tobulinamas, pridedama daugiau ingredientų, tačiau paprasti klasikiniai morengai taip ir liko populiarumo viršūnėje.

„Kai kurios šeimininkės Iki šiol dar baiminasi juos gaminti, tačiau visiškai be reikalo. Ir noriu pasidalinti receptu, pagal kurį gaminau jau daugybę kartų ir nebuvo nė karto, kad nepavyktų. Be to, iš nurodytų produktų paprastai pagaminu apie 300 mažų „oro bučinukų“, tad viename, skaičiuoju, bus tik 2 kalorijos“, – pranešime žiniasklaidai kviečia gaminti Šiaulių valstybinės kolegijos studentė Aliona Ežerskienė.

Prancūziški „oro bučinukai“

Reikės:

2 kiaušinių baltymų (tiesiai iš šaldytuvo)
150 gramų cukraus (paprasto)
*1 šaukštelis vanilinio cukraus (pagal norą)

Gaminimas:

* Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi. Tai trunka apie 10-15 minučių. Baltymai turi būti standūs, blizgūs, o apvertus dubenį iš jo nekris.

* Baltymų kremą sudėti į konditerinį maišelį su patinkančiu formos antgaliu arba be jo, tiesiog nukirpti kraštą apie 1 cm pločio.

* Ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, formuoti mažus (apie 1–1,5 cm) apvalius merengus.

* Dėti į orkaitę ir džiovinti 1 valandą, 100 laipsnių temperatūroje. Įkaitinti orkaitės nebūtina, tiesiog prailginkite laiką apie 10 minučių. (Jei morengai bus labai maži, apie 1 cm, tada užteks ir 45 minučių.)

* Morengams išdžiuvus galima valgyti iškart. Morengų galiojimo laikas gana ilgas, bet recepto autorė tikina: jie tikrai pasibaigs anksčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją