„Tai – gražiausia mano knyga. Į ją sudėjau savo naujausius atradimus namų virtuvėje. Iš šios knygos galite tikėtis lengvumo, geros nuotaikos ir daug tikro gyvenimo“, – kelioms dešimtims susirinkusių sekėjų ką tik pasirodžiusią dešimtąją knygą „Namų virtuvės hitai“ pristatė Beata Nicholson.

Įdomu tai, kad aktyvi Beatos virtuvė“ bendruomenė buvo įtraukta ir į naujos knygos receptų kūrimą. Daugiau nei 30 socialinių tinklų narių gamino pagal Beatos receptus, tikrino juos ir siūlė patobulinimus bei pastabas. Į vakarą susirinkusieji vienas per kitą dalijosi, ką testavo: kopūstų kepsnelius, bandeles su špinatais, morkų salotas, kugelį, šakšuką su baklažanais ir pankoliu bei kitus receptus.

Gerbėjai ir receptų testuotojai į knygos pristatymo vakarą atvyko iš visos Lietuvos: Palangos, Mažeikių, Platelių, Panevėžio, Kėdainių, Kauno, net iš Kopenhagos.

„Seku Beatą nuo pat tangomanijos laikų. Pagal jūsų receptus gaminti taip paprasta, viskas pavyksta. Turiu visas jūsų knygas ir žurnalus. Jūs esate kelrodė žvaigždė maisto kelionėje“, – tokie ir panašūs prisipažinimai skriejo vakaro kaltininkės adresu.

Dešimtojoje savo knygoje, kur – daugiau nei 100 kasdienių ir šventėms skirtų receptų, B. Nicholson kviečia į maisto ruošimą namuose pažvelgti naujai, įsileisti į savo virtuvę kuo daugiau įvairovės bei sveikų pasirinkimų ir, svarbiausia, gaminant tiesiog atsipalaiduoti.

„Nuo mano pirmosios knygos „Beatos virtuvė“ praėjo keturiolika metų – ši knyga yra nepralenkiama, daugeliui ji tapo namų virtuvės drauge. Visgi per tuos keturiolika metų mes visi pasikeitėme: labiau domimės, ką valgome, ėmėme vartoti mažiau cukraus ir daugiau daržovių, atradome naujas mitybos teorijas, o svarbiausia supratome, kad esi tai, ką valgai, supratome, kad maistas gali ne tik pamaloninti skonio receptorius, bet ir suteikti energijos ir net pridėti sveikatos. Ir visa ši kelionė prasideda mūsų virtuvėse, tad knyga „Namų virtuvės hitai“ pasirodo pačiu laiku ir taps puikia pagalbininke“, – įsitikinusi Beata.

Bemėsis pirmadienis, Salotų baras, Vakarienės reportažas, Kviečiu į svečius, Lietuvos maisto herojai, Tortų karalienė – į šiuos skyrius sudėta visa patiekalų įvairovė. Čia – ir maistingos salotos visiems metų laikams, daržovingos vakarienės be mėsos, Beatos šeimos virtuvės superhitai ir jaukūs kepiniai. Visi patiekalai aprašyti su autorei būdingu šmaikštumu ir optimizmu, o receptai – tikslūs ir nuoseklūs, kai kur papildyti tarsi ranka rašytomis pastabomis bei patarimais.

Šventišką savo naujosios knygos „Namų virtuvės hitai“ pristatymą Beata surengė savo studijoje Vilniuje, Gedimino prospekte, kur vaišėms buvo patiekti iš naujausios knygos gaminti patiekalai.

Receptu iš naujausios knygos Beata Nicholson dalijasi ir su skaitytojais – kviečia išbandyti ne vieną ragautoją sužavėjusią bananų duoną.
Neprilygstama šokoladinė bananų duona

Bananai ir šokoladas yra iš to paties pasaulio krašto, galima sakyti, vieno lizdo paukščiai. Todėl šiame pyrage jie susitinka ir triumfuoja: tai fantastiškas šokoladinis pyragas, kiek prašmatnesnis nei klasikinė bananų duona.

10 valgytojų reikės:

5 gerai prinokusių bananų
2 kiaušinių
150−200 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
80 g grietinės
130 g miltų
50 g kakavos
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g lydyto sviesto
100 g juodojo šokolado (geriausia 72 % kakavos masės)

Gaminimas:

1. Dubenyje šakute sutriname 4 bananus (nebūtinai iki tyrės, gali likti ir didesnių gabalėlių), įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir maišome konditerine šluotele, kol cukrus ištirps. Dedame grietinę ir darkart gerai išmaišome.
2. Į bananų masę įsijojame miltus, kakavą, šaukštelį druskos (nepamažinkite, čia reikia viso nubraukto šaukštelio!) ir kepimo miltelius. Išmaišome mentele. Galiausiai į tešlą supilame lydytą atvėsusį sviestą ir darkart gerai išmaišome.
3. Peiliu susmulkiname šokoladą (gali likti ir mažesnių, ir didesnių gabalėlių) ir įmaišome į tešlą.
4. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą ir ant viršaus uždedame išilgai perpjautą likusį bananą. Kepame iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.
Ar kepinys iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku: jei šis, ištrauktas iš kepinio vidurio, bus neapkibęs tešla, bananų duona paruošta.
Jei naudosite šokoladą, turintį mažiau nei 72 proc. kakavos masės, kepinys bus saldesnis, todėl užteks kiek mažiau cukraus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją