„Panašius apkepus kepa Balkanų šalyse. Neseniai mačiau, kaip viena močiutė kepa apkepą, tik jame kopūstai, cukinija, paprika – sutarkuojamos daržovės, tada viskas apjungiama kiaušiniais“, – pasakoja B. Nicholson.

Pirmiausia šį apkepą jai pagamino sesuo. Tiesa, iš pradžių Beata recepto atžvilgiu buvo skeptiška: „Tik kai paragavau, supratau, kad jis nuostabus – bulvinių plokštainių mylėtojams net atstoja kugelį. Be to, jam tinka ir šiek tiek „pagyvenusios“ cukinijos, ir šviežios.“

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas su sūriais (8 porcijos)

Reikės:

  • 2 svogūnų
  • geros saujos krapų ir laiškinių svogūnų
  • 3–4 cukinijų (apie 1,5 kg)
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 100–150 g kepto varškės sūrio
  • 100 g fetos ar brinzos
  • 100 g čederio
  • 5–6 kiaušinių
  • 120 g speltų miltų
  • aliejaus kepimo formai

Paruošimo būdas – laidos įraše.