Receptu dalijasi tinklaraštis „Macaroonzi“.

Avinžirniams reikės:

  • 1 skardinės avinžirnių (be skysčio)
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 3/4 šaukštelio jūros druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos
  • 1/2 šaukštelio maltų kmynų
  • 1/2 šaukštelio džiovintos kalendros

Spagečiams ir jų padažui reikės:

  • 150 g spagečių
  • 75 g vandenyje mirkytų anakardžių (2–3 val.)
  • 5 šviežių baziliko lapų
  • 4–5 vyšninių pomidorų
  • 1/2 šaukštelio džiovintų krapų
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų obuolių sidro acto
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio jūros druskos (+ šaukštelis spagečių virimui)

Gaminimo būdas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.
  2. Sumaišykite visus prieskonius kartu su alyvuogių aliejumi. Įmaišykite avinžirnius ir paskirstykite ant kepimo skardos. Kepkite orkaitėje 25 minutes, kol avinžirniai paruduos ir taps traškūs.
  3. Užvirkite vandenį su jūros druska ir virkite spagečius 8 minutes.
  4. Į trintuvą įpilkite išmirkytus anakardžius kartu su obuolių sidro actu, krapais, česnakais, jūros druska ir juodaisiais pipirais. Trinkite iki padažo konsistencijos. Jei reikia, galite įpilti šaukštą vandens.
  5. Patiekite spagečius kartu su avinžirniais, baziliko lapais ir vyšniniais pomidorais. Pagardinkite anakardžių padažu!

Skanaus!