Receptu dalijasi tinklaraštis „Macaroonzi“.
Avinžirniams reikės:
- 1 skardinės avinžirnių (be skysčio)
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 3/4 šaukštelio jūros druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos
- 1/2 šaukštelio maltų kmynų
- 1/2 šaukštelio džiovintos kalendros
Spagečiams ir jų padažui reikės:
- 150 g spagečių
- 75 g vandenyje mirkytų anakardžių (2–3 val.)
- 5 šviežių baziliko lapų
- 4–5 vyšninių pomidorų
- 1/2 šaukštelio džiovintų krapų
- 2 česnako skiltelių
- 2 šaukštų obuolių sidro acto
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio jūros druskos (+ šaukštelis spagečių virimui)
Gaminimo būdas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.
- Sumaišykite visus prieskonius kartu su alyvuogių aliejumi. Įmaišykite avinžirnius ir paskirstykite ant kepimo skardos. Kepkite orkaitėje 25 minutes, kol avinžirniai paruduos ir taps traškūs.
- Užvirkite vandenį su jūros druska ir virkite spagečius 8 minutes.
- Į trintuvą įpilkite išmirkytus anakardžius kartu su obuolių sidro actu, krapais, česnakais, jūros druska ir juodaisiais pipirais. Trinkite iki padažo konsistencijos. Jei reikia, galite įpilti šaukštą vandens.
- Patiekite spagečius kartu su avinžirniais, baziliko lapais ir vyšniniais pomidorais. Pagardinkite anakardžių padažu!
Skanaus!