Atidžiau peržiūrėjus Andriaus socialinius tinklus galima suprasti, kad vaikinas yra baigęs magistro studijas, gyvena prie jūros, keliauja, ir dalinasi nuotaikingais video, kuriuose galima išvysti įvairius maisto receptus. Tačiau iškart kyla klausimas: kurio restorano šefas jis yra? Pokalbio metu vaikinas atskleidžia detalių, kurios gerokai nustebina.

Gaminti maistą išmoko iš jutubo

Kulinarijos nesimokiau, šefu nedirbu, bent kol kas, esu įgijęs anglų ir vokiečių kalbų bakalaurą, dirbu su duomenų bazėmis e-sporto srityje, o gaminti išmokau iš jutubo“, – juokiasi jis. Kaip teigia pašnekovas, nuo vaikystės močiutei padėdavo suktis virtuvėje, vėliau, persikėlus iš gimtojo Pakruojo studijuoti į Klaipėdą, maistą teko pradėti gaminti pačiam.

,,Daug kas nustemba, kai pasakau, kad iš profesinės pusės neturiu jokių sąsajų su maistu“, - sako Andrius.

Vaikinas nuo jaunystės užsiiminėja įvairiu sportu, anksčiau žaisdavo futbolą, krepšinį, dabar labiau mėgsta bėgioti, važinėti dviračiu, sporto salėje dirbti su svoriais. Aktyviai pradėjus sportuoti, išaugo ir 27-erių Andriaus susidomėjimas maistu.

,,Pradžioje ėmiau domėtis sveika mityba – ką galėčiau pasigaminti, kad sportuodamas jausčiausi energingu. Norėjau gaminti skaniai – kad iškepta vištiena būtų minkšta, o ne medžio skonio. Gaminausi maistą, jį svėriau ir dėjau į dėžutes. Niekada nebuvau tas žmogus, kuriam nerūpėtų maisto skonis. Gyvename tik kartą, tad mano nuomone, reikia valgyti skaniai“, – pasakoja pašnekovas.

Dalintis skatino draugai

Spontaniškai sugalvojęs nufilmuoti pirmąjį video filmuką, juo net neplanavo dalintis.

,,Dažnai būna, kad užsidegu noru užsiimti kokiu nors hobiu – tąkart norėjau montuoti video. Neturėjau jokios medžiagos, ką galėčiau parodyti, bet prisiminiau, kad nuolat stebiu jutube gaminimo fiilmukus, tad kodėl ir man nepabandžius? Begamindamas pusryčių beigelius, pasistačiau telefono kamerą ant lentynos ir taip nufilmavau savo pirmąjį video. Įkėliau jį į instagramo platformą, o draugai parašė, kad patiko, – tiek ir užteko, kad kelčiau daugiau, - startą prisimena pašnekovas.

Kaip teigia Andrius, kol kas jis nelaiko savęs maisto blogeriu. ,,Aš save laikau kūrėju, man maistas yra kaip drobė, kurioje galiu kurti. Maistas – labai gera sfera išraiškai. Noriu kuo daugiau žmonių rodyti tą kūrybą. Jeigu matau, kad žmonėms tai patinka, jaučiuosi dėl to gerai“, – šypteli jis.

Nufilmuoti receptus vaikinas užtrunka 3–4 valandas, nebent gaminamas patiekalas yra desertas ar kepinys, kurį reikia kepti orkaitėje, ar palinkti sustingti per naktį. Montavimas gali užtrukti iki poros valandų.

„Labai priklauso nuo idėjos, kurią esu sugalvojęs. Pirmiausia sugalvoju efektus, o tik tada žiūriu, ką galiu pagaminti. Mano tikslas – padaryti gerus kadrus, kuriuose net lengvai pagaminamas maistas atrodytų įspūdingai. Tad susumavus, dažniausiai vieno filmuko gamyba užtrunka iki paros“, – skaičiuoja.

Andrius neslepia, kad receptus, kuriuos pateikia smagiuose filmukuose, dažniausiai gamina pirmą kartą: „Galėčiau ant vienos rankos pirštų suskaičiuoti, kiek receptų esu gaminęs prieš juos nufilmuojant. Man daug paprasčiau yra sugalvoti patiekalą, tada permastau, ar pavyks gražiai sumontuoti ir jį darau“.

Skaniausia gaminama virtuvė – italų

,,Visada kartoju, kad mėgstamiausias desertas yra tiramisu – nesvarbu, kokio skonio, nesvarbu kaip pagamintas ar pateiktas, vis tiek yra skaniausias, – prisipažįsta pašnekovas ir užsimena, kad mėgstamiausia virtuvė yra itališka. – Ji jausmingiausia, natūraliausia, yra daug vietos improvizacijai, nėra kažkokių įsisenėjusių taisyklių. Nors tradicijos yra, bet jomis lengva varijuoti. Jei namuose yra pomidorų, mocarelos ir makaronų, galima pagaminti nemažai itališkų patiekalų“, – pastebi Andrius.

Kitaip nei italai, Andrius iš visų dienos patiekalų mėgsta gaminti sočius pusryčius. Italijoje jie valgoma gerokai lengvesni, negausūs – tradiciškai pusryčiai šioje šalyje yra saldūs.
,,Manau, pusryčių maistas yra arčiausiai žmogaus, nes dažniausiai pusryčius valgome namie. Pusryčių patiekalus lengva keisti ir labai lengva jais varijuoti, nes dažniausiai gaminama iš to, kas yra šaldytuve. Pastaruoju metu mano mėgstamiausi pusryčiai – aš juos vadinu ,,pusrytiniais tacos“ – su kiaušiniu, feta, marinuotais svogūnais, avokadu, pomidorais“, – atskleidžia.

Tačiau Andrius nevengia ir įprastų pusryčių, kuriems išsiverda kiaušinių ar avižinių dribsnių košės. ,,Mano nuomone, pusryčiams yra gausu įvairių pasirinkimų – pradedant skrebučiu, benedikto kiaušiniais, omletu ir baigiant saldžiomis/ nesaldžiomis įvairių kruopų košėmis. Svarbiausia, rekomenduoju nebijoti improvizuoti, nes vis tiek kažkas gausis“, – teigia Andrius.

Andrius dalijasi apelsininės vištienos receptu:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją