Tačiau Alfas nebūtų Alfas, jeigu nepaprovokuotų į labai tradicinius dalykus pažiūrėti netradiciškai. Todėl šios vasaros knyga yra sukurta bendradarbiaujant su dirbtiniu intelektu (AI).


Pasaulyje jau yra kulinarinių knygų, išleistų padedant dirbtiniam intelektui, tačiau jos – įprasto knygos formato, atspausdintos ir parduodamos fizinėse ar elektroninėse parduotuvėse.

„Kodėl mano eksperimentų virtuvėje – būtent jis, AI? Todėl, kad šiandien dirbtinis intelektas yra tas dalykas, kuris net visko mačiusius, niekuo nebesistebinčius, abejojančius ima ir nustebina. Šiandien AI yra geidžiamiausias žaidimų draugas. Jis per sekundės dalį suranda atsakymą, konsultuoja nuo sekso temos iki tarptautinių santykių politikos. Man buvo smalsu, todėl labai norėjau su juo pažaisti ir patikrinti, kokio skonio, intensyvumo, tekstūros, aromato, kiek kosmoso gali būti dirbtinio intelekto sukurtame recepte. Kuo jis gali nustebinti ir kaip palepinti visiems pojūčiams, o ypatingai skoniui jautrų ir gana išrankų žmogų?

Tai, ką supratau žaisdamas su dirbtiniu intelektu, kokie yra bendradarbiavimo rezultatai, kartu su patiekalų receptais rasite naujausioje mano knygoje“, – sako šefas.

Pasak Alfo, kartu su dirbtiniu intelektu kurta kulinarinė knyga skirta tiems, kurie mėgsta ir palepinti, ir pasilepinti, ir leistis būti palepinti: „Maistas, kuris lepina, yra tas, kurį gaminant įdedama dar daugiau meilės, atidos, švelnaus rūpesčio ir žinojimo, kad tam žmogui, kuriam gaminame, tai tikrai patiks.

Tokia yra ši knyga: sukurta iš receptų, pagal kuriuos gaminti patiekalai lepins net labiausiai skoniui išrankų gomurį. Nuo grilyje apskrudusio sultingo kubietiško sumuštinio su kepta kiauliena, daug sūrio, garstyčių ir apelsino žievelės padažu iki ispaniško bulvių omleto; nuo juodųjų ryžių salotų su trešnėmis iki krevečių su braškėmis; nuo baltyminių miško uogų ledų iki varškės pyrago su daug daug mėlynių.“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją