14
Kitas

Kasikinė Romo boba

Tradicinė velykinė boba

„Velykinė, tradicinė, lengvai pagaminama boba. Labai gera tešla, paklusni“, – sako Elžbieta Monkevič.
Tradicinė velykinė boba

2 boboms – 2 formų po 2 l

Reikės:

30 g šviežių mielių
250 ml natūralaus jogurto
120 g cukraus miltelių
vanilės pastos
žiupsnelio druskos
500 g miltų
6 trynių
geros saujos geltonųjų razinų ir cukatų
75 g sviesto + sviesto formai patepti
30 g rudojo cukraus (formai pabarstyti)

Glajui:

100 g cukraus miltelių
1 kiaušinio baltymo
galima paskaninti citrinos sultimis, bet tuomet reikės daugiau cukraus pudros

Gaminimas:

1. Jogurtas turi būti kambario temperatūros. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus miltelių ir palikite, kad jos suaktyvėtų.

2. Sviestą ištirpinkite.

3. Į dubenį persijokite miltus, druską, likusius cukraus miltelius. Sudėkite likusius produktus ir užminkykite tešlą. Minkykite kombainu ne trumpiau kaip 15 min.

4. Sudėkite ją į didelį dubenį, uždenkite plėvele ir palikite per naktį šaldytuve. Ryte išimkite, palikite kambario t-roje apie pusvalandį ir po to perminkykite. Formą gausiai patepkite sviestu, pabarstykite ruduoju cukrumi. Tešlą dėkite į formą ir kildinkite apie 1,5 val.

5. Bobą šaukite į šaltą orkaitę ir kepkite iki 170 laipsnių orkaitėje apie 45–50 min.

6. Ar boba iškepusi, patikrinkite mediniu iešmeliu.

7. 10 min. aušinkite formoje, o po to perkelkite ant grotelių.

8. Glajui plakite kiaušinio baltymą, palaipsniui berkite persijotus cukraus miltelius. Plakite iki purios konsistencijos. Atsižvelgdami į konsistenciją, dar įpilkite citrinos sulčių – glajus turi būti tirštas, bet dar tekantis.

9. Bobą puoškite glajumi arba palikite neglaistytą.

14
Kitas

Kasikinė Romo boba

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją