Reikės:
Tortinės skersmuo 20 cm.
Gaminimas:
Želatiną 15 minučių išbrinkinti nedideliame kiekyje šalto vandens. Po to pašildyti garų vonelėje, kad ištirptų iki vientisos masės. Veną pakelį sausainių susmulkinti. Ištirpinti sviestą ir išmaišyti su sausainiais. Tortinės formą iškloti maistine plėvele. Iš sausainių ir sviesto masės suformuoti dugną.
30 minučių palaikyti šaldytuve. Desertinę varškę, grietinę išplakti. Įpilti ištirpintą želatiną ir dar kartą gerai išmaišyti. Apie 250 g braškių supjaustyti.
Išimti tortinę ir ant sausainių pagrindo sluoksniuoti varškės masę, likusius sausainius, supjaustytas braškes.
Torto viršų užbaigti varškės mase ir 2 valandom dėti į šaldytuvą. Palaikius tortą šaldytuve, atsargiai išimti ir perkelti ant tortinės lėkštės.
Saldžias lazdeles sutrumpinti iki norimo ilgio. Reiktų, kad jos būtų aukštesnės už tortą. Lazdeles prispausti prie torto šonų.
Kad lazdelės tvirčiau laikytųsi ir nenukristų, o ir dėl gražumo, tortą perrišti raudona juostele. Ant viršaus sudėti likusias, nepjaustytas, braškes. Tortą vėl dėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį.
Skanaus!