„Šviežia paukštiena vos pagardinta druska ir pipirais jau iškeps sultinga, minkšta ir skani, svarbu pasirinkti geros kokybės mėsą, pridėti šiek tiek fantazijos, tuomet gims skaniausias patiekalas visai šeimai“, – atsiųstame pranešime tikina „Baltic Foods“ mėsos ekspertai.

Pateikiame jums 3 keptos vištos receptus, kurie puikiai tik jūsų šventiniam stalui.

Receptas Nr. 1. Aromatinga šventinė višta

Reikės:

  • 1,5 kg vištos
  • 50 g sviesto
  • 2–3 skilt. česnako
  • šviežio rozmarino ar čiobrelio
  • citrinos
  • svogūno
  • druskos, pipirų

Gaminimo būdas:

  1. Česnako skilteles susmulkiname kartu su saujele šviežio rozmarino ar čiobrelio. Sumaišome su kambario temperatūros sviestu.
  2. Vištą gerai pasūdome, apibarstome maltais juodaisiais pipirais (nepamirštame vidaus) ir aptepame paruoštu česnakiniu sviestu.
  3. Vištą dedame į kepimo skardą, apšlakstome visos citrinos sultimis.
  4. Kas liko iš citrinos, sudedame į vištos vidų kartu su nuluptu svogūnu ir rozmarino ar čiobrelio šakele.
  5. Kepame įkaitintoje 210 laipsnių karščio orkaitėje apie 45 min.

Receptas Nr. 2. Medumi gardinta višta

Reikės:

  • pasirinkto dydžio vištos
  • druskos
  • juodųjų šviežiai maltų pipirų
  • vištienos prieskonių
  • česnakų
  • 2 šaukštų medaus

Gaminimo būdas:

  1. Vištą gerai ištriname prieskoniais ir medumi. Patartina taip paruoštą mėsą laikyti per naktį, tačiau jei labai skubate, pakaks kelių valandų.
  2. Tuomet vištą užmauname ant stiklainio, kuriame įpilta iki pusės vandens (jei reikia, vištos apačią dar įpjauname, kad būtų galima užmauti ant stiklainio). Dedame ant skardos, kuri taip pat pripilta vandens. Kepant vis pažiūrime, kad skardoje vanduo neišsektų, jei išsenka, vis pripilam dar – šilto, kad nesutrūktų stiklainis.

Receptas Nr. 3. Pavasariu kvepianti višta

Reikės:

  • 2,5 kg visos vištos
  • ryšelio šviežių raudonėlių
  • ryšelio šviežių petražolių
  • ryšelio šviežių laiškinių česnakų
  • kelių šalavijų šakelių
  • pusės česnako galvos
  • 4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • 4 šaukštų citrinų sulčių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 stiklinės sauso baltojo vyno
  • 250 g šviežių smidrų
  • šviežių ridikėlių

Gaminimo būdas:

  1. Ištrinkite vištą prieskoniais, o supjaustytas žoleles įkiškite į vištos vidų.
  2. Įdėkite į kepimo formą, apdėkite smidrais ir apšlakstykite baltuoju vynu.
  3. Kepimo laikas priklauso nuo vištos dydžio, tačiau kepti reikėtų bent 45 minutes, po to patikrinti, ar jau iškepė.
  4. Iškepusią vištą apdėti šviežiais ridikėliais ir patiekti.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)