Lengvai pagaminami, daug laiko neužimantys ir tuo pačiu skanūs, išskirtiniai desertai yra vienas geriausių, virtuvėje galinčių nutikti dalykų. Kai paplušėjus vos 20-30 minučių šeimos nariai ar svečiai gali gardžiuotis tobulo skonio saldėsiu. Pagaminti šį tinginį galės ir tie, kas nemėgsta ilgai suktis virtuvėje. Nuostabaus skonio „Rududu“, traškūs lazdyno riešutai, sūrūs krekeriai, rūgštokos spanguolės ir keptų saulėgrąžų prieskonis. Sodraus skonio karamelinis tinginys patiks kiekvienam smaližiui. Taip pat gaminant jį galima nebijoti eksperimentuoti. Čia labai tiks įvairių rūšių riešutai, džiovinti vaisiai, becukriai ar kiti mėgstami sausainiai. O patiekus jį su vaniliniais ledais ir uogomis šiam desertui neatsispirs niekas. Receptą ruošė maisto tinklaraščio „Paprasta gaminti namuose“ autorė Karina Kulevičienė.

Karamelinis tinginys

Virtuvėje pas pauliusweets" projekte yra kuriami kulinariniai videoreceptai kur maisto tinklaraštininkai gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Karamelinis tinginys

Ingredientai:

  • 180 g sviesto
  • 1 skardinė „Rududu“
  • 200 g sūdytų krekerių
  • 70 g kepintų saulėgrąžų
  • 70 g smulkintų kepintų lazdyno riešutų
  • 70 g džiovintų spanguolių

Gaminimo eiga:

Sviestą ištirpiname garų vonelėje. Sudedame į indą kambario temperatūros rududu. Supilame į rududu tirpintą sviestą ir suplakame mikseriu iki vientisos masės.

Karamelinis tinginys

Į kitą indą dedam krekerius, rankomis nestipriai juos patrupiname. Beriame riešutus, spanguoles ir saulėgrąžas. Visus sausus ingredientus išmaišome ir pilame ant jų sviesto ir rududu kremą. Gerai išmaišome patogia mentele ar šaukštu. Į formą klojame maistinę plėvelę. Reikia liktų ilgi plėvelės kraštai, kuriais galima būtų uždengti pyragą. Sudedam tinginio masę, uždengiame plėvele ir gerai prispaudžiame, kad neliktų oro. Paliekame stingti porai valandų, o geriausia per naktį. Labai gardu patiekti su ledais.

Karamelinis tinginys
Karamelinis tinginys