Cukinijų tortui pagaminti prireiks net kelių kilogramų cukinijų, todėl šiam patiekalui puikiai tiks peraugusios didelės cukinijos. Prie tokio torto labiausiai tinka šviežios pomidorų salotos. Skaniausias jis, kai per naktį pabūna šaldytuve. Pikantiškas cukinijų tortas ypač papuošia vasaros vaišių stalą.

Cukinijų blynams reikės:

2 kg nuluptų ir sutarkuotų cukinijų
4 kiaušinių
8 šaukštų šviesių speltų miltų
druskos, maltų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus kepti

Pertepti:

500 ml tiršto graikiško jogurto
1 stiklinės smulkiai pjaustytų petražolių
1 stiklinės smulkiai pjaustytų bazilikų
5 česnako skiltelių
1 šaukšto citrinų sulčių
jūros druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Papuošti:

geltonų ir raudonų pomidorų
petražolių ir bazilikų

Cukinijų tortas

Gaminimas:

  • Nuplautas cukinijas nulupkite ir išėmę sėklas sutarkuokite burokine tarka. Cukinijų tarkius gausiai apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui, kad išsiskirtų ir nuvarvėtų sultys.
  • Nuvarvintas cukinijas sumaišykite su kiaušiniais, miltais, gardinkite pipirais ir kepkite didelius blynus per visą keptuvę. Pirmiausia keptuvėje įkaitinę aliejų paskleiskite cukinijų masę ir kepkite, kol viena pusė iškeps. Tada apkepusia puse blyną apverskite ant lėkštės ir neiškepta puse vėl verskite atgal į keptuvę, kad blynas baigtų kepti. Blynus kepkite atsargiai, nes juos gana sunku apversti, tam labai pasitarnauja lėkštė. Iš to kiekio cukinijų turėtumėte iškepti penkis didelius blynus. Juos palikite aušti atskirose lėkštėse.
  • Kol blynai auš, pagaminkite kremą. Tirštą jogurtą gausiai gardinkite druska ir pipirais, skaninkite kapotais žalumynais, smulkintomis česnako skiltelėmis ir citrinų sultimis. Jogurtas turėtų būti ganėtinai tirštas, aštrus ir pikantiškas, nes jam susigėrus į cukinijų blynus skonis sušvelnės.
  • Praaušusius blynus aptepkite paruoštu jogurtu ir dėkite vieną ant kito. Viršutinį blyną ir torto šonus taip pat aptepkite jogurtu. Paruoštą tortą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
  • Labai patogu šį tortą pagaminti iš vakaro, kitą dieną liks tik jį papuošti. Tortą puoškite spalvotais pomidorais ir smulkintais bazilikais su petražolėmis. Skaniausia jį valgyti su pomidorų salotomis.
Cukinijų tortas