Tokį tortą primenantį desertą laisvai galima pasiruošti sode ar sodyboje, net neturint torto formos, paprasčiausiame dubenyje prieš tai jį išklojus maistine plėvele. Desertui labai tinka braškės, žemuogės ir pirmosios mėlynės. Vietoj cukraus desertą saldinkite pirmuoju šviežiu medumi.

1,5 l dubeniui
20 min. ir šaldymas
Be cukraus

Reikės:

300 g braškių
1 stiklinės mėlynių arba žemuogių
0,5 l jogurto
pusės citrinos sulčių
2 šaukštų šviežio medaus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
20 g želatinos

Gaminimas:

Visas uogas nuplaukite, perrinkite, nuskabykite jų kotelius. Pasirinkite apie 1,5 l talpos dubenį, jį išklokite maistine plėvele, kad vėliau lengvai galėtumėte išimti iš jo desertą, ir įberkite pirma švarias nepjaustytas braškes, o ant jų – mėlynes arba žemuoges. Želatiną užpilkite stikline šalto vandens ir palikite, kad išbrinktų.

Jogurtą išplakite su medumi, vanilės ekstraktu ir citrinų sultimis. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje, kad suskystėtų. Skystą želatiną pilkite į jogurto masę ir dar kartą išplakite. Paruoštą kremą iš karto supilkite į dubenį ant uogų, viršų apdenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Geriausia šį desertą pagaminti iš vakaro, o ryte jau bus galima skanauti.