Kitchenmag.ru pateikė aštuonias puikias pusryčių patiekalų su kiaušiniais idėjas.

1. Avižinė koše su kiaušiniu

Avižinė koše su kiaušiniu

Nuo seno galvojame, kad avižinė košė – saldus patiekalas. Bet norint sočiai papusryčiauti, puikiai tiks avižinė košė su grybais ir kiaušiniene. Košę apibarstykite žalumynais.

Dar viena įdomi patiekalo versija – soti, skani avižinė košė su kiaušiniais ir kumpiu. Čia reikės vandenyje be lukštų virtų kiaušinių.

2. Plakti kiaušiniai formelėje

Plakti kiaušiniai formelėje

Dar vienas įdomus ir greitai pagaminamas pusryčių variantas – plakti kiaušiniais formelėje. Iškeps orkaitėje per pora minučių, o energijos pakaks iki pietų. Galima pagardinti vyšniniais pomidoriukais.

Patiekite su skrebučiais ar viso grūdo miltų duona.

3. Skrudinta itališka duonelė su pomidorais ir kiaušiniais

Skrudinta itališka duonelė su pomidorais ir kiaušiniais

Tradicinė skrudinta itališka duonelė, tik šį kartą su pomidorais ir kiaušiniais. Vandenyje teks virti ne tik kiaušinius be lukštų, bet ir pomidorus.

Prieš patiekdami patepkite orkaitėje skrudintos duonelės riekeles pestu – jos bus sultingesnės.

4. Lietiniai su jautiena ir kiaušiniais

Lietiniai su jautiena ir kiaušiniais

Lietiniai su jautiena ir kiaušiniais taps jūsų pusryčių puošmena, visai dienai suteiks geros nuotaikos. Galite lietinius paskaninti dar ir pievagrybiais.

Mažai komponentų ir tik 15 min. gaminimo, svarbiausia – turėti prisikepus lietinių (ir būti nusiteikus, kad kartu pusryčiaujantys prašys pakartoti).

5. Bolivinė balanda ir kiaušinienė

Bolivinė balanda ir kiaušinienė

Bolivinė balanda – daugelio pamėgtos kruopos, maistingumu pranokstančios daugelį ankštinių, daugelio vitaminų ir mineralų šaltinis, mažai kalorijų turintis produktas be glitimo.

Pusė stiklinės bolivinės balandos ir pora kiaušinių – skanūs, maistingi pusryčiai. Be šių dviejų pagrindinių komponentų (idealiai derančių) jums reikės trupučio kietojo sūrio, grybų ir brokolių. Arba galite rinktis avokadą.

6. Kiaušininiai keksiukai su kiaulienos kumpiu

Kiaušinių keksiukai su kumpiu

Tai gardūs, lengvi pusryčiai. Įkaitinkite orkaitę, į keksiukų formeles įmuškite kiaušinius, papuoškite keptu kiaulienos kumpiu, kepkite apie 15 min.

Atkreipkite dėmesį – šiam patiekalui nereikia nė gramo miltų.

7. Kiaušinis avokade

Kiaušinis avokade

Tikras kulinarijos šedevras pusryčiams – kiaušinis avokade atrodo estetiškai, yra labai skanu ir naudinga organizmui.

Didžiausias šio patiekalo privalumas – jį labai lengva pagaminti. Įmuškite kiaušinį į avokado puselę ir kepkite orkaitėje apie 10 min. Prieš patiekdami apibarstykite žalumynais.

8. Skrebutis su virtu kiaušiniu ir avokadu

Skrebutis su virtu kiaušiniu ir avokadu

Dar vienas kiaušinio ir avokado derinys. Na o sotus, traškus skrebutis tiks ir sotiems pusryčiams ir priešpiečiams, jei praalkote. Galima rinktis ir ruginę duonelę - tuomet pusryčiai bus sveikesni.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)