14 nedidelių kepsnelių reikės:

400 g atšildytos arba šviežios menkės filė

2 kiaušinių

1 nedidelio saliero stiebo

1/3 vidutinio dydžio raudonosios paprikos

1 nedidelio svogūno

4 v. š. kukurūzų krakmolo

3 v. š. pieno

1 a. š. džiovintų petražolių

0,5 a. š. druskos

1/3 a. š. juodųjų pipirų

1/3 a. š. čili pipirų (arba kitų aštriųjų pipirų)

saulėgrąžų aliejaus kepti

Gaminimas:

  • Žuvį sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Verdame apie 15 min., kol žuvis pradeda trupėti. Išvirtą žuvį išimame iš vandens (jei kiek sutrupėjo, galite vandenį nukošti per sietelį). Žuvį sudedame į dubenį, sutriname rankomis arba šakute.
  • Salierą, papriką ir svogūną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sudedame į indą su žuvimi.
  • Į žuvies masę sudedame likusius ingredientus, gerai išmaišome.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Į keptuvę dedame po 1 kupiną šaukštą žuvies masės, suformuojame apvalų kotletą ir kepame iš abiejų pusių. Taip iškepame visus kotletus.
  • Iškeptus kotletus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)