14 nedidelių kepsnelių reikės:
400 g atšildytos arba šviežios menkės filė
2 kiaušinių
1 nedidelio saliero stiebo
1/3 vidutinio dydžio raudonosios paprikos
1 nedidelio svogūno
4 v. š. kukurūzų krakmolo
3 v. š. pieno
1 a. š. džiovintų petražolių
0,5 a. š. druskos
1/3 a. š. juodųjų pipirų
1/3 a. š. čili pipirų (arba kitų aštriųjų pipirų)
saulėgrąžų aliejaus kepti
Gaminimas:
- Žuvį sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Verdame apie 15 min., kol žuvis pradeda trupėti. Išvirtą žuvį išimame iš vandens (jei kiek sutrupėjo, galite vandenį nukošti per sietelį). Žuvį sudedame į dubenį, sutriname rankomis arba šakute.
- Salierą, papriką ir svogūną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sudedame į indą su žuvimi.
- Į žuvies masę sudedame likusius ingredientus, gerai išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Į keptuvę dedame po 1 kupiną šaukštą žuvies masės, suformuojame apvalų kotletą ir kepame iš abiejų pusių. Taip iškepame visus kotletus.
- Iškeptus kotletus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu.
Skanaus!