I. Šidlaitė primena, kad autentiškiausias tradicinės raudonos silkės skonis išgaunamas, kai marinuojamos tikros silkės, o ne parduotuvėje pirkta jau apdirbta filė.

Ji dalijasi marinuotos silkės receptu iš savo knygos „Natūralus rauginimas“.

Reikės:

  • keleto silkių su galvomis
  • burokėlių rūgštymo
  • 1 svogūno
  • kelių juodųjų pipirų
  • lauro lapelio

Gaminimas:

  1. Silkes išdarinėkite, nuplaukite ir puseles sudėkite į stiklainėlį.
  2. Žiedais supjaustytą svogūną dėkite ant viršaus, įmeskite lauro lapelį, pipirų ir užpilkite raugintų burokėlių rūgštymu.
  3. Statykite į šaldytuvą ir palikite pasimarinuoti 3–5 dienas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)