Slyvų pyragas

Jums reikės:

  • 5 didelių (10 mažesnių) slyvų;
  • 100 g cukraus (aš naudojau 50 g balto, 50 g rudo cukraus);
  • 2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnelio druskos
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus
  • sluoksniuotos bemielės tešlos
Slyvų pyragas


Kaip gaminti:

1. Jei tešla šaldyta – ją išimti iš šaldiklio 10 minučių prieš gaminant, kad pasiektų kambario temperatūrą.
2. Slyvas supjaustyti – mažesnes į ketvirčius, jei slyvos didelės, tai į 8 dalis.
3. Cukrų, cinamoną, druską sumaišyti ir suberti plonu, tolygiu sluoksniu į įkaitintą keptuvę su aliejumi.
4. Ant cukraus dėlioti slyvas, nieko nemaišyti, nejudinti ir karamelizuoti apie 10-15 minučių, kol slyvos suminkštės, tik svarbu nesudeginti karamelės.
5. Jei keptuvė tinkama dėti į orkaitę, pyragą formuoti joje, jei ne, tada karamelizuotas slyvas perpilti į orkaitei tinkamą kepimo indą.
6. Iš sluoksniuotos tešlos lakštų sulipdyti vieną didelį lakštą, kuris atitiktų kepimo indo formą.
7. Ant karamelizuotų slyvų dėti sluoksniuotą tešlą, kraštelius užlenkiant aplink slyvas.
8. Kepti iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol gražiai paruduos viršus.
9. Išimti iš orkaitės ir 5 minučių leisti atvėsti, tada uždėti lėkštę ir apversti. Rekomenduoju patiekti su ledais.

Skanaus!

Slyvų pyragas

Receptu dalijasi tinklaraštis Cukrus ir druska.