Elžbieta Monkevič

6–8 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės temperatūra 175 °C

Reikia:

  • 250 g tarkuotų morkų
  • 4 kiaušinių
  • 150 g aliejaus
  • 100 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 250 g speltų miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 apelsino tarkuotos žievelės

Sirupui:

  • 100 ml apelsinų sulčių
  • 1 šaukštelio šviesiojo sirupo
  • 400 g kreminio sūrelio
  • 50 g cukraus miltelių

1. Paruoškite stačiakampę 22–24 cm formą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
2. Morkas, kiaušinius, aliejų, nerafinuotą cukranendrių cukrų, miltus, kepimo miltelius ir apelsino žievelę sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
3. Tešlą supilkite į formą ir kepkite apie 45–50 min. Ar iškepęs pyragas, patikrinkite mediniu iešmeliu. Ataušinkite pyragą ant grotelių. Nupjaukite viršutinę pyrago plutelę.
4. Sirupui sumaišykite apelsinų sultis bei šviesųjį sirupą ir palaistykite pyragą. Kai sirupas įsigers, užtepkite ant viršaus kremo.
5. Kremui sumaišykite kreminį sūrelį su cukraus milteliais.

Skanaus!

Morkų pyragas su kremo kepure
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)