Sūrio pyragėlius taip pat drąsiai galite ir užšaldyti, atšildyti, jie vis tiek išlaikys savo tekstūrą. Vietoj mėlynių džemo galite naudoti bet kurį kitą mėgstamą džemą. Galite džemo ant pyragėlių viršaus ir nedėti, o papuošti šviežiomis uogomis ar vaisias. Aš šiuo atveju naudojau šaldytas mėlynes.

Svarbu pyragėlių neperkepti, užtenka 18–19 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės. Kepimo pabaigoje atkreipkite dėmesį, ar sūrio masės paviršius iškepęs, ar dar skystokas: jei skystas, tuomet dar pakepkite 1 ar 2 minutes. Skanaus!

12 pyragėlių reikės:

  • 270 g „Philadelphia“ kreminio sūrio (kambario temperatūros)
  • 1 kiaušinio
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • 6 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 3 valg. š. mėlynių džemo ar kito mėgstamo džemo arba uogienės (nebūtina)
  • saujos šaldytų mėlynių (nebūtina)

Sausainių pagrindui:

  • 200 g saldžių traškių sausainių
  • 4 valg. š. sviesto
Kreminio sūrio pyragėliai

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 165 C.
  2. Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje.
  3. Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinių, gerai sumaišome su sviestu.
  4. Į metalinę keksiukų formą išdėliojame 12 popierinių keksiukų formelių.
  5. Į keksiukų formeles tolygiai paskirstome sausainių trupinius, išlyginame paviršių, gerai prispaudžiame, dedame į orkaitę ir kepame 7 min. Ištraukiame ir paliekame pravėsti. Orkaitės neišjungiame.
  6. Kreminį sūrį išplakame su kiaušiniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, vanilės esencija, citrinos sultimis. Plakame, kol nelieka gumulėlių.
  7. Sūrio masę tolygiai paskirstome ant sausainių trupinių, dedame atgal į orkaitę ir kepame 18–19 min. (ne ilgiau, nes paviršius sutrūkinės). Ištraukiame ir paliekame visiškai atvėsti, po to dedame į šaldytuvą sustingti.
  8. Džemą pašildome mikrobangų krosnelėje, kol šiek tiek suskystėja, po to užpilame ant keksiukų, sudėliojame mėlynes.