Česnakinėms bulvių skiltelėms pagaminti geriausia rinktis bulves labai plona lupena arba tiesiog šviežias bulves. Bulvių rūšis visiškai nėra svarbi, naudokite tokias, kokias labiausiai mėgstate ir nuolatos naudojate ruošti kitiems patiekalams.

4 porcijoms reikės:

  • 6 vidutinio dydžio bulvių
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 v. š. sviesto
  • 5 česnako skiltelių
  • 1 saujos susmulkintų šviežių petražolių
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
  2. Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje.
  3. Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku.
  4. Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 1,5 v. š. alyvuogių aliejaus, 1,5 v. š. lydyto sviesto ir sutrintu česnaku. Pagardiname druska, pipirais.
  5. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min., tada apverčiame ir dar kepame 15–20 min., kol bulvės gražiai apskrunda.
  6. Sutriname likusias 2 česnako skilteles, jas atskirame indelyje sumaišome kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražolėmis.
  7. Iškepusias bulvių skilteles sudedame į vieną dubenį, sumaišome su sviesto ir aliejaus mišiniu. Jei reikia, dar pagardiname druską ir juodaisiais pipirais.
  8. Iškart patiekiame!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)