Tačiau „Benedikto turguje“ aptikome ir dar vieną gardumyną Lietuvoje – rakletės sūrį. Čia jį galima ne tik įsigyti, bet ir vietoje paragauti karštą užkandį – tik pagamintus sumuštinius su rakletės sūriu ir prancūzišku batonu, pita ar keptomis bulvytėmis.

Šveicariškos kilmės sumuštinus sūrio krautuvėlėje „Krimst“ gaminanti Jurgita papasakojo, kad šį sūrį veža iš Prancūzijos.

Rakletės sūrio sumuštiniai

„Sūris pagamintas iš karvių pieno. Jo kilmė – Prancūzijos – Šveicarijos Alpės. Lankantis užsienyje – Prancūzijoje, Šveicarijoje ir Vokietijoje – galima paragauti šio unikalaus sūrio. Patiems Lietuvoje daugiau niekur neteko matyti, todėl manome, kad esame vieni iš tų pirmųjų, kurie gamina tokius sumuštinius. Pirmiausia pabandėme prekiauti Daugpilyje vykusioje mugėje ir prie „Litexpo“ parodų rūmų, daug kam šie sumuštiniai patiko ir atsirado daug norinčių juos išmėginti. Tad savininkai nutarė atidaryti ir krautuvėlę“, – kalbėjo rakletės sūriais prekiaujanti moteris.

Rakletės sūrio sumuštiniai

Rakletės sūris dažnai naudojamas įvairiems patiekalams. Sūris yra lydomas ir braukiamas ant skurdintos duonos. Sumuštinį galima gardinti kumpiu, daržovėmis, saulėje džiovintais pomidorais, karamelizuotais svogūnais.

Rakletės sūrio sumuštiniai
Rakletės sūrio sumuštiniai

„Iš skirtingų ingredientų galima susikurti savo sumuštinį, susimiksuoti pagal savo skonį. Kas nori aštresnio sumuštinio – siūlome jalapeno pipirus“, – teigė pardavėja.

Rakletės sūrio sumuštiniai

Tradicinis sumuštinis tik su sūriu ir prancūzišku batonu kainuoja 3 eurus. Kaip žinia, daugumoje užkandinių panašūs sumuštiniai gali kainuoti ir gerokai brangiau. Štai populiarūs daniški sumuštiniai „Smørrebrød“ sostinėje kainuoja nuo 4 iki 9 eurų. Tad stebina ne tik ypatingas skonis, bet ir kaina.

Rakletės sūrio sumuštiniai

Tačiau kaina kyla nuo pasirinktų priedų. Išsirinktas klasikinio sumuštinio variantas – su kumpiu ir daržovėmis kainavo 4,30 euro.

Rakletės sūrio sumuštiniai

Vis tik čia apsiperkantys klientai sumuštinio kainą vertinai įvairiai – vieniems yra brangu, kitiems kaina – priimtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)