• 1 rauginto agurko
  • 2 trumpavaisio agurko
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 1 šaukšto baltojo vyno acto
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio cukraus
  • 5–6 marinuotų agurkėlių
  • 1 silkės filė
  • Ryšelio krapų
  • Juodos duonos skrebučių
Agurkų sriuba su silke


1. Supjaustykite raugintą agurką į kelias dalis, trumpavaisį agurką supjaustykite pusiau, vieną pusę supjaustykite į 2–3 dalis, o likusią pusę supjaustykite plonais griežinėliais. Raudonąjį svogūną irgi supjaustykite plonais pusžiedžiais.

2. Plonus agurko griežinėlius ir svogūno pusžiedžius pašlakstykite baltojo vyno actu, pabarstykite druska, žiupsneliu cukrumi ir palikite trumpam pasimarinuoti.

3. Likusius agurkus bei marinuotus agurkėlius sutrinkite trintuvu. Dėl geresnės konsistencijos įpilkite truputį marinuotų agurkėlių marinato. Agurkus taip pat galite sutrinti ir kokteilinėje.

4. Pagal skonį įberkite druskos, jeigu reikia – įpilkite šiek tiek baltojo vyno acto arba agurkėlių marinato ir žiupsnelio cukraus.

5. Silkės filė supjaustykite išilgais gabaliukais.

6. Į lėkštę dėkite sriubos, visą jos paviršių užklokite pamarinuotais agurkų griežinėliais ir raudonojo svogūno pusžiedžiais, o ant viršaus uždėkite silkės gabaliukus. Pabarstykite krapais ir duonos skrebučiais.


· Duonos skrebučius paruoškite iš anksto: juodą ruginę duoną supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska bei tarkuotu česnaku ir paskrudinkite orkaitėje.

· Sriubos skonį subalansuokite actu ir cukrumi.

· Puikiai tinka su keptomis bulvėmis.

· Patiekite stipriai atšaldytą.

Agurkų sriuba su silke
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)