Kaip rašo „The Guardian“, remiantis Šveicarijoje įsigaliojusiomis gyvūnų apsaugos taisyklėmis, restoranuose aktyviai taikoma praktika, kai gyvi omarai metami į verdantį vandenį, bus uždrausta – dedami į verdantį vandenį jie jau turi būti nebegyvi.

Priimtini omarų gyvybės nutraukimo metodai, įsigaliojus naujiems reikalavimams, bus elektrošokas ir mechaninis omaro smegenų suardymas.

Gyvūnų teisių gynėjai ir dalis mokslininkų teigia, kad omarų ir kitų vėžiagyvių nervų sistema itin išvystyta, todėl juos verdant gyvus padarai patiria didelį skausmą.

Dar Šveicarijos valdžia nusprendė, kad vėžiagyviai, pavyzdžiui, omarai, nebegalės būti transportuojami sudėti ant ledukų ar lediniame vandenyje. Nuo šiol juos bus privaloma visada laikyti natūralioje aplinkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)