aA
Girdvainį neleis sumeluoti, kad nieko nėra maloniau, kaip sulaukti jo kvietimo: „Bandau naują receptą, gal nori užsukti?“ Komplimentų vyro gaminamiems patiekalams negaili ir žmona Neringa. „Tik vaikai mano pastangų neįvertina”, – nusijuokia pajūryje puikiai žinomas verslo ir maisto fotografas.
Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų
Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų
© Asmeninio albumo nuotr.

Maisto gaminimas pastaruoju metu viena didžiausių Vidmanto aistrų.

„Bet istorija, kodėl aš pradėjau gaminti, nebus labai romantiška”, – prieš pradėdamas pokalbį nusijuokė vyras.

Pasak jo, tiesiog susilaukus trijų vaikų, tapo aišku, kad nepavyks dažnai pasimėgauti maistu restoranuose ar kavinėse.

Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų
Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų
© Asmeninio albumo nuotr.

„Tiesą sakant, turint tiek vaikų, ir į svečius retai pavyksta išsiruošti. Tad labai greitai suvokiau, kad skanią vakarienę teks gaminti pačiam”, – nuotaikingai pasakojo Vidmantas.

Tačiau kulinariniai ieškojimai vyrui taip patiko, kad dabar namuose jis pagrindinis virtuvės šeimininkas.

„Neringai dažniausiai leidžiu tik vaikams maistą paruošti”, – meiliai į žmoną žvilgterėjo vyras, o palaiminga jos šypsena kaip mat išdavė, kad ji dėl to nė kiek nepyksta.

Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų
Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų
© Asmeninio albumo nuotr.

Vidmantas neslepia, kad labiausiai mėgsta gaminti žuvų ir jūrų gėrybių patiekalus. „Įkvėpimo dažnai pasisemiu kelionėse. Kadangi dažniausiai poilsiauti keliaujame į šiltus kraštus, prie jūros, tad natūralu, kad ten visada randame kokį vietinį turgelį, pilną šviežių jūros gėrybių. Žuvų patiekalus mudu su Neringa labai mėgstame, namuose pats ir išrūkau žuvis. Keliaudami nepraleidžiame progos paragauti ir vietinio maisto, tad nauji skoniai įkvepia eksperimentuoti ir savo virtuvėje”, – pasakojo fotografas.

Vyras džiaugėsi, kad jam labai pasisekė, nes kavinės, restoranai kviečia jį fotografuoti patiekalų, tad fotografas gali iš arti pamatyti, kaip maistas ruošiamas, išgirsti daug vertingų patarimų, įgyti neįkainojamų žinių.

„Jau dabar ir pats galiu pakonsultuoti, kaip geriau paruošti vieną ar kitą patiekalą”, – neslėpė maisto mylėtojas.

Pasiteiravus, visgi kada jis jaučiasi laimingiausias, ar gamindamas, ar valgydamas, ar fotografuodamas maistą, vyras net nedvejodamas atsakė, kad didžiausią palaimą jaučia gamindamas.

Vidmantas sutiko pasidalyti su skaitytojais, kaip gardžiai paruošti vėjažuves.

Rūkytos vėjažuvės

  • Vėjažuvės,
  • Druska,
  • Lauro lapai,
  • Pipirai,
  • Česnakas,
  • Kadagio uogos,
  • Kalendrų sėklos.


Šviežias, išvalytas vėjažuves Vidmantas rekomenduoja įtrinti druska ir nurodytais prieskoniais. Laikyti ne mažiau nei 4-5 val. Rūkyti apie 20-30 min. Šitaip paruoštas žuvis galima kepti ir keptuvėje ar orkaitėje apie 10-15 min.

Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų
Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų
© Asmeninio albumo nuotr.

Salotos

  • Pomidoras,
  • Agurkas,
  • Paprika,
  • Virtas kiaušinis,
  • Mėlynasis svogūnas,
  • Alyvuogės,
  • Salotų lapeliai,
  • Rūkyta arba kepta vėjažuvė,
  • Druska,
  • Pipirai,
  • Džiovintas raudonėlis,
  • Skiltelė cirtinos,
  • Alyvuogių aliejus.

Visus salotoms skirtus ingredientus gražiai išdėlioti lėkštėje, pabarstyti druska, pipirais, raudonėliu, apšlakstyti citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Skanaus.

Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų
Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų
© Asmeninio albumo nuotr.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
5.0000

Pandemijos metu vakarieniauti tinka ir gyvenamieji autofurgonai

Vokietijos kulinarijos mokykla nenuleido rankų siaučiant pandemijai ir sugalvojo ruošti...

Viskas, ką turite žinoti apie miltus: paaiškino, kurie miltai kuriems kepiniams tinka geriausiai aptartos 5 populiariausios rūšys (10)

Pirmojo karantino metu net du trečdaliai lietuvių kepė namuose, dalis iš jų – atrado kepimą,...

Vilniuje užsisakė naminį kugelį išsinešti, o kai atidarė pakuotę – laukė staigmena (415)

Dabar toks metas, kad kavinių ir restoranų maistu galima pasimėgauti tik užsisakius jį...

Alfas Ivanauskas atidaro kulinarinio kūrybiškumo mokyklą (6)

Prasidėjus karantinui gyvenimo ritmas pasikeitė, dažnas daugiau laiko praleidžiame namie. Ir vis...

Laiko stoka pakeitė lietuvių įpročius: pandemija padiktavo naujas pirkimo sąlygas

Dėl pandemijos ir karantino daug žmonių dirba nuotoliniu būdu, vaikai mokosi iš namų, tad tenka...

Top naujienos

Jasikevičiaus sugrįžimas į Kauną paženklintas klaidų jūra ir pergale prieš „Žalgirį“ (392)

„Žalgirio“ (5-7) duobė Eurolygoje gilėja – Lietuvos čempionai po penktadienio dvikovos Kaune...

Iš Vilniaus greitoji iškviesta į Ukmergę: atvykusi medikė nesulaikė ašarų – 35 metų pacientė nesulaukusi pagalbos mirė (594)

„Karščiuojanti pacientė saugiai perduota į rūpestingas infekcinės ligoninės slaugytojų...

Kaip Hitleris ištekindavo savo meilužes, arba garsiausios ir įtakingiausios Trečiojo reicho moterys (23)

Karas laikomas vyriška prerogatyva, tačiau moterų vaidmuo jame irgi svarbus. Net Vokietijoje, nors...

Prekybos po „Brexit“ susitarimo pasiekti nepavyko (6)

Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos derybininkai penktadienį pareiškė, kad jiems...

Latvija dėl COVID-19 grėsmės įšaldo keleivių pervežimą į Lietuvą (24)

Latvijoje dėl koronavirusinės infekcijos pavojaus nuo šeštadienio įsigalios reikalavimas...

Vietoj kalėdinių dovanų policija vairuotojus pradžiugino pluoštu baudų (15)

Klaipėdiečiai pastebi, kad paskutiniu metu daugiabučių kiemuose padaugėjo pareigūnų, kurie...

PSO: vakcina nereiškia koronaviruso eliminavimo (48)

Vien tik vakcinavimo nepakaks pandemijai baigti, penktadienį perspėjo Pasaulio sveikatos...

Klaipėdos rajone kyla du krematoriumai: gyventojai nerimauja dėl šalimais esančios mokyklos (67)

Netoli Klaipėdos kyla net du krematoriumai iš karto. Ilgą laiką leidimus derinę verslininkai...

Ligoninėje mirusio paciento dukrai – tūkstantinė kompensacija: medikai tinkamai neįspėjo apie gresiantį pavojų (60)

Apie galimas komplikacijas paciento tinkamai neinformavę gydytojai privalo prisiimti atsakomybę,...