Dalis maitinimo įstaigų šiuo periodu visiškai užveria duris ir sprendžia situaciją viduje, kiti, visgi, neketina sustoti džiuginti lankytojų gardžiu maistu. Nors laisva valia nukeliauti į restoraną pavalgyti galimybės nebeturime, tačiau dar galime džiaugtis laiku su svarbiais sau žmonėmis mėgaudamiesi profesionalų ruoštu maistu. Tiesa, restoranų gidas pastebi, jog menkas žmonių susidomėjimas šia paslauga restoranų vadovus verčia svarstyti apie maisto gamybos nutraukimą. O veltui! Daugelis dirbdami iš namų, prižiūrėdami vaikus ar rūpindamiesi artimaisiais, tvarkydami aplinką, atsipalaidavimui tikrai mielai sukirstume gardų kepsnį, mėsainį su šonine ar portobello grybu, galbūt ilgo gamybos laiko reikalaujančius sočius cepelinus ar tiesiog pasakiškai skanų mėgstamiausią desertą.

Fresh buffet

Restorano „Fresh buffet Medžiotojų užeiga” vadovas dalijasi, kad restoranas turi daug kokybiškos šviežios žaliavos, kuria nori toliau džiuginti klientus, todėl šiuo sunkiu laikotarpiu nepasimeta ir ieško būdų toliau efektyviai dirbti. Restoranas turi atskiras izoliuotas gamybos patalpas ir specialias priemones, tad teikia jau pagaminto šilto maisto pristatymo į namus ar atsiėmimo vietoje paslaugas. Taip pat yra siūloma įsigyti terminiam apdorojimui paruoštus gaminius: frikadeles su padažu, vakuume paruoštus marinuotus kepsnelius, šnicelius, mėsainius, naminius sultinius ir kitus patiekalus su jų galutinio paruošimo instrukcijomis. Visi gaminiai gali būti sandėliuojami ilgesnį laiką, juos lengva paruošti – tereikia pasišildyti orkaitėje ar krosnelėje. Paruošto maisto išsinešimui paslaugą restoranas vykdo jau trečia diena. Užeigos vadovas atskleidė, jog šiuo metu restoranas užsakymų gauna, o pusiau paruošto maisto teikimo paslaugą pradeda vykdyti nuo šiandien ir toliau nesustodami ieško galimybių, kaip pristatymą galėtų padaryti greitesniu ir patogesniu vartotojams.

Greita sraigė

Restoranas „Greta Sraigė”, nors yra įsikūręs truputį toliau nuo miesto centro, taip pat neketina stabdyti savo veiklos ir priešingai – ieško galimybių ne tik pasiūlyti gardų maistą išsinešimui, tačiau pildo savo elektroninės gurmaniškos krautuvėlės asortimentą. Internetinėje parduotuvėje galima įsigyti triufelių, bazilikų tyrių ir padažų, anties kepenėlių putėsių, anties kepenėlių paštetų, čederio sūrių, rūkytų šamų, marinuotų alyvuogių ir kitų kokybiškų produktų. Be šios paslaugos restoranas gamina dienos pietus bei siūlo patiekalus iš kiek sumažinto įprasto meniu, kuris bus paskelbtas artimiausiu metu. Restoranas patikino, jog visa produkcija paruošta saugiai, patiekalai pakuojami į specialias dėžutes, kurios užlydomos plėvele – tai užtikrina patiekalų saugumą ir nepažeidžiamumą.

Nors vyraujanti situacija verčia sukti galvas ir ieškoti įvairių sprendimų, tačiau restoranų, kurie neketina stabdyti savo veiklos tikrai yra. „Sutrumpinę meniu ir valgiaraštį, ar ruošiantys tik dienos pietus, dalis maitinimo įstaigų tebetęsia savo veiklą ir teberuošia maistą išsinešimui dirbantiems iš namų, norintiems palengvinti buitį ar paįvairinti mitybos racioną“ – pastebi restoranų gido vadovas L. Mažuolis.

Achtamar

Ruošiamas maistas yra gaminamas saugiai, klientams suteikiama galimybė įsigyti kokybiškos produkcijos, atsiimant vietoje, ar neišeinant iš namų. Tad užsinorėjus, tas skanusis burgeris, ar išsvajotasis desertas net ir tokiomis sąlygomis gali greitai būti ant jūsų stalo. Siekdami palengvinti maitinimo įstaigų, tebegaminančių maistą, suradimą, meniu.lt parengė interaktyvų žemėlapį, kuriame rasite daugiau nei 45 vietas, saugiai paruošiančias ir supakuosiančias jūsų užsakytą maistą.

Kitch

Restoranų gido atstovas L. Mažuolis kviečia visas maitinimo įstaigas, tebevykdančias veiklą ir gaminančias maistą išsinešimui ar pristatymui į namus kreiptis į meniu.lt ir papildyti karantino metu veikiantį restoranų žemėlapį. Tikime, kad šis žemėlapis padės ne tik išalkusiems ir karantino įkalintiems Lietuvos gyventojams surasti šviežiai pagaminti ir skanaus maisto, bet ir užtikrins restoranams pajamas šiuo sudėtingu maitinimo sektoriui laikotarpiu.

Geri laikai

Meniu.lt pristato sąrašą restoranų, ruošiančių maistą išsinešimui:

Vilnius

Trio, Ateities g. 31B, +37060295095
Wingo by Du Karaliai, Konstitucijos pr. 12, +37062641533
Vynoteka Bistro, Ukmergės g. 246A, +37068019612
Blue Lotus, Totorių g. 16, +37062627196
Mano Guru, Vilniaus g. 22/1, +37052120126
No Forks Mexican Grill, Vokiečių g. 9, +37061 80178
Submarine, Gynėjų g. 2, +37062138536

Kaunas

Fresh Buffet Medžiotojų užeiga, Jonavos g. 7, +37068631067
Ro pica ir sushi, Romainių g. 36, +37061444452
Čiop Čiop, Putvinskio g. 50, +37062686865
Portofino, Savanorių pr. 404, + 370618 84060
Pietų stalas, Savanorių pr. 266, +37065860050
12 kėdžių, V. Krėvės pr. 28A, +37061282896

Klaipėda

Meridianas, Danės krantinė, +37060131866
Artvė, Dubysos g. 58, +37046340609

Šiauliai

Mažylė, Pramonės g. 15, +37061100331
Senasis sodžius, stoties g. 3, +37041431867

Ukmergės raj.

Domi, Pivonijos sen., Vileikių km., Klevų g. 43, +370 683 35079

Druskininkai

Goda, Veisiejų g. 27, +37068210097

Anykščiai

Puntukas, A. Baranausko a. 15, +37060126736

Birštonas

Old Town Grill, Birutės g. 21, +37060633 484

Trakai

Argo-trakai, Vytauto g. 89, +37064535808

Daugiau vietų rasite interkatyviame „Kur pavalgyti karantino metu?“ žemėlapyje: https://www.meniu.lt/gastro-zemelapis/kur-pavalgyti-karantino-metu

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt