Naująjį patiekalą Londone išrado Danielis Suttonas, daug metų gaminantis veganišką maistą. Tiesa jam teko gerokai pasukti galvą, kaip iš augalinių ingredientų pagaminti keptos žuvies skonio produktą.

„Tai žuvies ir bulvyčių užkandinė. Jei užeisite ir apžvelgsite įrangą – bulvių skutimą ir gruzdintuves, pagalvosite, kad tai normali keptos žuvies ir bulvyčių užkandinė. Vienintelis skirtumas – žuvies čia nėra. Iš tikrųjų nėra jokių gyvulinių produktų, nei kiaušinių mūsų majoneze, nei žuvies mūsų keptoje žuvyje“, – pasakoja jis.

Šefas D. Suttonas pakeitė žalią menkę banano žiedynais. Jie marinuoti jūrų žolėse ir dar pridėta jūrinio augalo samfiro, kad įgautų daugiau žuvies skonio. Tada viskas pamirkoma tešloje ir į verdantį aliejų.

Vietos gyventojai tikrai susidomėjo naujove, nors ne visi sutinka, kad veganai turėtų savintis įprastus ir ypač tokius gilias angliškas tradicijas turinčius patiekalus.

Iki šiol baltyminiai mėsos pakaitalai vis dar sunkiai konkuruoja su tradicine mėsos ir žuvies patiekalų virtuve, bet šis pavyzdys, o tiksliau jo komercinė sėkmė rodo, kad veganų maisto galimybės dar toli gražu neišsemtos.