Kaip planuoti meniu?
Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad sumaniai apsipirkti ir pasigaminti gardžią, tačiau nebrangią vakarienę – misija įmanoma.
„Peržvelgus prekybos tinklo savaitės leidinius ar pasidomėjus, kokios akcijos vyksta internetinėje parduotuvėje – nesudėtinga suplanuoti kokybišką, maistingą valgiaraštį už turimą biudžetą. Savaitės valgiaraščio sudarymas iš anksto yra puiki priemonė išvengti spontaniškų pirkinių. Be to, nereikia kaskart galvoti, ką šiandien valgyti ar pagaminti šeimai“, – teigia V. Juodkazienė.
Vakarienė 4-iems už 20 Eur.
V. Juodkazienė dalijasi paprastai pagaminamų patiekalų idėjomis, kuriems išleisite apie 20 Eur.
Siūlomas produktų sąrašas: kiaulienos kumpis, grietinė, šilauogės, pailgosios raudonosios paprikos, vyšniniai pomidorai, pievagrybiai, pusriebės varškės pakelis, česnakas, žalumynai, morkos, agurkai, salierų stiebai, medus, bananas, citrina.
Vakaro žvaigždė – pagrindinis patiekalas. Kiaulienos kumpis dažniausiai kepamas visas. Tereikia mėsą gausiai įtrinti druska, pipirais ir smulkintais česnakais – ją pamarinuoti galima ir iš vakaro arba bent jau kelias valandas prieš kepant. Galiausiai mėsą įvynioti į foliją ir apie valandą kepti iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tuomet sumažinti ugnį iki 180 laipsnių ir dar kelias valandas pakepti. Nepamirškite daržovių: per pusę pjauname pievagrybius, į keturias dalis supjaustome paprikas ir dedama šalia mėsos, likus maždaug 5-7 minutėms iki kepimo pabaigos. Vyšninius pomidorus pasiliekame pačiai pabaigai, mat jiems pakaks vos 2 minučių.
Vasara – be ledų, ne vasara. Vakarienę užbaigia itin lengvai pagaminamas desertas su šilauogėmis – šilauogių šerbetas. Jis pagaminamas labai greitai: šilauoges, bananus ar kitus mėgstamus vaisius reikėtų sutrinti iki vientisos masės, pagardinti medumi arba agavų sirupu, citrinos sultimis ir užšaldyti.