Šokoladainis („braunis“)

Šokoladainio sukūrimas siejamas su keliomis istorijomis. Remiantis viena iš jų, 1893 metais verslininkė, be to, aukštuomenės liūtės statusą turėjusi Bertha Palmer kreipėsi į jai priklausiusio viešbučio Čikagoje virėją su prašymu pagaminti ypatingą desertą, telpantį į priešpiečių dėžutę, kad po Čikagoje surengtą Pasaulinę parodą vaikštinėjančios damos galėtų be vargo numalšinti alkį.

Kita istorija byloja, kad nuostabiai drėgno šokoladinio pyrago traškia plutele receptas gimė tada, kai amerikietė namų ekonomė Mildred Brown bandė iškepti šokoladinį tortą, tačiau pamiršo įdėti trapumo tešlai suteikiančio ingrediento, todėl gaminys išėjo labai plonas ir suzmegęs. Nepaisydama „nesėkmės“ M. Brown nutarė supjaustyti pyragą gabalėliais, atšaldyti šaldytuve ir pavaišinti juo svečius. Pyrago skonis visus sužavėjo, todėl naujasis skanumynas tuoj pat išpopuliarėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją