Estų virtuvė tokia paprasta, kad produktų nereikia eiti į parduotuvę, nes viską rasite savo namuose.

Aš gaminau pagal estiško apkepo receptą, nes labai viliojo išbandyti. Na, ir koks tas skonis galėtų būti tokio apkepo? Žinokite – nenuvylė. Puikus patiekalas pusryčiams.

Paprastas ir skanus, o jei dar pasitelktumėte fantaziją – kaskart vis kitoks. Galite dėti uogas, riešutus, smulkintus vaisius, o kartais ir cukatų. O galite tiesiog paprastą variantą be nieko.


10 asmenų, 1.5 val.

  • 1 stiklinė manų kruopų (geriausia smulkių Semolina)
  • 125 ml kefyro arba pasukų
  • 1 kiaušinis
  • 100 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 1 citrinos sultys ir žievelė
  • 40 g razinų
  • 2 šaukštai miltų
  • 0.5 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • sviesto ir džiūvėsėlių arba manų kepimo indui


Manus užpilame kefyru ir patiekiame 30-40 min., kad išbrinktų.

Ištirpiname sviestą.

Kiaušinį išplakame su cukrumi, dedame manus, ištirpintą sviestą ir razinas. Išmaišome. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome.

Įspaudžiame citrinos sulčių, sudedame nutarkuotą citrinos žievelę ir išmaišome.

Kepimo indą ištepame sviestu ir apibarstome manais arba džiūvėsėliais.

Supilame tešlą ir dedame į 175 C. orkaitę kepti 40-45 min.

Lengvas estiškas manų apkepas