Apie Čekijos virtuvę:

  • Čekiška virtuvė – viena sočiausių Europoje. Ypač daug valgoma riebių patiekalų, mėsos paprastai patiekiama daugiau nei daržovių.
  • Čekai mėgsta beveik tokius pačius prieskonius, kokie patinka ir lietuviams: kmynus, česnakus, mairūnus.
  • Čekija garsėja kaip aludarių kraštas. Alaus šioje šalyje gaminama gausybė rūšių. Nenuostabu, kad daugelis čekiškų patiekalų ir padažų ruošiama naudojant šį gėrimą.
  • Čekai valgo daug tradicinių bulvinių ar miltinių kukulių (kniedlikų). Juos gamina be įdaro arba su žuvies, grybų, įvairių daržovių ar abrikosų, slyvų, vyšnių, braškių įdarais.

Raugintų kopūstų sriuba

4 porcijos
Reikės:

  • 400 g šviežių kopūstų
  • 400 g kiaulienos sprandinės
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • druskos pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštų pomidorų padažo
  • žiupsnelio kmynų
  • 3–4 juodųjų pipirų žirnelių
  • 2–3 laurų lapų
  • 300 g rūkytų kiaulienos dešrelių
  • 400 g raugintų kopūstų

Šviežią kopūstą supjaustyti šiaudeliais. Mėsą supjaustyti maždaug 4×4 cm gabalėliais. Apkepinti keptuvėje. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, morką sutarkuoti burokine tarka. Viską sudėti į keptuvę, įdėti druskos ir pipirų, išmaišyti ir kartu su mėsa pakepinti 10 minučių. Sudėti pomidorų padažą ir kmynus, išmaišyti.

Į puodą sudėti pipirų žirnelius, laurų lapus, kopūstus, pakepintą mėsą su morkomis ir svogūnais, pjaustytas dešreles, raugintus kopūstus. Užpilti vandeniu. Troškinti ant mažos kaitros apie 40 minučių. Patiekiant užbarstyti smulkintomis petražolėmis.

Čekiška raugintų kopūstų sriuba

Daugiau Čekijos ir kitų šalių receptų rasite knygoje „Pasaulio šalių virtuvė“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)