Tokia pati kokybė, lyg būtų paruošta namuose

Kai kurie žmonės vis dar yra įsitikinę, kad gaminimui paruošti produktai būna prastesnės kokybės nei pagaminti namuose, tačiau šis stereotipas yra klaidingas.

„Rivonos“ mėsinėje visi marinuoti gaminiai yra ruošiami iš itin kokybiškos mėsos, laikantis aukščiausių gaminimo standartų. Gyvuliai yra perkami išskirtinai tik iš Lietuvos ūkių, kuriuose yra užtikrinamos geriausios auginimo sąlygos.

Moderniai įrengtoje mėsinėje mėsa apdirbama ir laikoma vadovaujantis visomis higienos normomis, o svarbiausia – jokia produkcija nėra sandėliuojama, tokiu būdu užtikrinant jos šviežumą.

„Skerdykla dirba pagal kasdien iš parduotuvių gaunamus užsakymus ir šio poreikio ribų neperžengia. Todėl šviežia mėsa iškart po pirminio apdorojimo išvežama į parduotuves“, – sako „Rivonos“ mėsinės vadovas Juozas Lebrikas.

Sudėtingiausia užduotis – išsirinkti iš plataus asortimento

Visą „Rivonos“ kepimui paruoštų mėsos gaminių asortimentą galima rasti „Norfos“ parduotuvėse. Pirkėjai gali pasirinkti ne tik mėsos rūšį, tam tikrą jos dalį, bet ir mėgstamą marinatą – nuo itin švelnaus iki mums neįprasto, egzotiško skonio.

Pasak, J. Lebriko, populiariausiu produktu vasarą išlieka šašlykai. Šį patiekalą lietuviai gamina nuo senų laikų, o dauguma turi ir savo tradicinių receptų bei kepimo paslapčių. Todėl „Rivonos“ marinuotų mėsos gaminių asortimente yra pačių įvairiausių skonių šašlykų, pagamintų ne tik iš kiaulienos, bet ir vištienos bei kalakutienos.

Jau daugelį metų patys paklausiausi – klasikiniai kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais ir pipirais, tačiau pirkėjai vis drąsiau pabando ir pikantiškų šašlykų, pagardintų įvairiomis žolelėmis. Ieškantiems įdomesnių skonių vertėtų paragauti „Rivonos“ naujienų – kiaulienos sprandinės šašlykų su itališku marinatu bei kiaulienos šoninės šašlykų su laukiniu česnaku.

Šįmet marinuotų mėsos gaminių asortimente atsirado ne tik daugiau skirtingų skonių šašlykų, bet ir kepimui grilyje paruoštų kepsnių, šonkauliukų, vištienos sparnelių, viščiuko blauzdelių. Tiems, kam patinka gaminti iš liesesnės baltos mėsos, vertėtų paragauti pikantiško skonio vištienos sparnelių „Medaus čili marinate“, o raudonos mėsos gerbėjams tikrai patiks kiaulienos sprandinės kepsniai „BBQ Kansas“ su itališku marinatu ir išraiškingo skonio kiaulienos šonkauliukai „BBQ amerikietiškai“.

Žinant keletą subtilybių, skaniai iškepti mėsa nėra sudėtinga

Tam, kad išryškėtų visos geriausios kokybiškos mėsos savybės ir atsiskleistų jos skonis, ne mažiau svarbus ir pats kepimo procesas. Skaniai paruošti baltą ar raudoną mėsą grilyje nėra sudėtinga, tik svarbu žinoti keletą gaminimo paslapčių ir pasirinkti optimalų kepimo laiką bei temperatūrą.

Optimali mėsos kepimo temperatūra – 200–220 laipsnių, o kepimo laikas priklauso nuo mėsos rūšies. Raudona mėsa kepama ilgiau – 15–20 minučių, balta – šiek tiek trumpiau iki 15 minučių. Tam, kad mėsa nesudegtų, ją reikėtų kepti tik ant kaitrių žarijų, kurios nuo mėsos būtų atitolusios bent 10 cm atstumu.

Patikrinti, ar mėsa yra iškepusi, galite keliais skirtingais būdais. Matuojant maisto termometru iškepusios raudonos mėsos temperatūra turi būti 75 laipsniai, o baltos mėsos – 80 laipsnių. Jei termometro neturite, galite pasinaudoti senu, bet patikimu metodu: prapjovus mėsą, iš jos turi tekėti skaidrios sultys, jei matote drumzlinas – mėsa dar nėra iškepusi.

Šaltinis
Temos
Projektas „NORFA Mėsos klubas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)