Genovaitė teigia, kad uogienė yra pats geriausias būdas užkonservuoti visus vitaminus.

„Jeigu uogas šaldote, tai stovėdamos uogos šaldytuve sudegina labai daug elektros energijos, joms reikia didelių šaldytuvų, tad neatsiperka ekonomiškai.
Aš dariausi savo uogienių tyrimus, norėjau pasižiūrėti, kas ten yra išlikę ir kokios iš tikrųjų jos yra vertės. Visi sako, kad uogienės yra bevertis produktas. Tyriau aviečių ir braškių uogienes, pvz., 100 gramų braškių uogienės rado 80 mg vitamino C. O vitaminas C yra pats stipriausias antioksidantas, pats reikalingiausias žmogui, kad būtų stiprus imunitetas, tad 80 mg yra didžiulė jo norma.

Jeigu nuskini uogas ir iškart iš jų išverdi uogienę, užkonservuoji, tai ir tas vitaminas lieka užkonservuotas. Tai yra natūralūs vitaminai, kuriuos pats gali pasidaryti“, – teigė G. Sakalauskienė.

Ūkininkė sako, kad žmonės dažnai nori naujų būdų, vien dėl to, kad galvoja, jog cukrus yra blogis: „O šiuo atveju cukrus uogienėje yra kaip konservantas, jis kaip pagalbininkas. O cukrų rinktis galima iš įvairiausių – galima naudoti ekologišką cukrų ar cukranendrių, kuris nėra rafinuotas. Tad šio būdo, mano nuomone, nereikėtų atsisakyti“.
Alternatyvūs uogų išsaugojimo metodai – šaldymas ir liofilizavimas, bet jis yra labai brangus ir jam irgi reikia sąlygų, kad galėtumėte laikyti tą liofilizuotą produktą ir nepritrauktų drėgmės.

Genovaitė prasitarė, kad jai pati skaniausia braškių uogienė su raudonais serbentais.
„Raudoni serbentai turi rūgšties ir aromato, kuris susimaišo su braške, o braške yra linkusi į saldumą. Ir tada pavyksta labai gera konsistencija.
Jei labai nemėgstate raudonų serbentų, įdėkite jų 30 procentų ir jų nesijaus, tiesiog valgysite skanią, rūgštoką braškių uogienę.

Aš beveik į visas uogienes dedu apie 33 procentus cukraus. Vienas kilogramas uogų, pusė kilogramo cukraus, pagal tokį receptą verdu visas uogienes“, – atskleidė G. Sakalauskienė.