Bulvių kepimo orkaitėje paslaptį žurnale „Marie Claire“ sutiko atskleisti vienos kulinarinės mokyklos direktorius Markas Williamas.

Pirmiausia, bulves reikia išvirti. Šiai užduočiai prireiks tik puodo, druskos, šalto vandens ir, aišku, bulvių. Nuskustas bulves sumeskite į vandenį, užkaiskite puodą ir palaukite, kol vanduo užvirs. Tada sumažinkite kaitrą ir virkite maždaug 6 minutes (tiek laiko, kad bulves pavyktų laisvai persmeigti šakute). Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos, vandenį būtinai pasūdykite. Išvirusias bulves nusunkite ir palaukite, kol nustos garuoti.

Išvirtoms bulvėms reikia leisti ataušti, užuot iš karto kišus į orkaitę. Tai ir yra toji taisyklė, kurios laikantis pavyksta išgauti pageidaujamą plutelę. Kol bulvės karštos, iš jų vidaus garuos drėgmė, todėl plutelė nesusiformuos.

Kol bulvės vėsta, orkaitėje reikia pašildyti pasirinktus riebalus (geriausia – ančių taukus, bet tinka ir kitokie riebalai). Bulves apibarstykite mėgstamais prieskoniais, sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje maždaug 20 minučių. Tada apverskite ir dar pakepkite.

Kepti galima ne tiktai orkaitėje, bet ir gruzdintuvėje. Jei pasirinksite gruzdintuvę, paruošti bulves pavyks greičiau.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)