Pasak M. Giedraitytės, Lietuvoje antsvoris ir nutukimas jau pasiekė epidemijos lygį. „Tenka pripažinti faktą, kad Lietuva patenka į labiausiai nutukusių ar antsvorio turinčių gyventojų Europos šalių penketuką. Viršsvorį arba nutukimą turinčių žmonių skaičius kasmet didėja, o amžius – jaunėja. Tai ypač matosi žvelgiant į mokyklinio amžiaus žmones. Teigimas, kad antsvoris ar nutukimas yra vyresnių žmonių problema, seniai pasenęs“, – teigia dietistė.

Dažniausiai nutarę mesti svorį žmonės pirma tai daro savarankiškai. Nors, pastebi ekspertė, turėtų būti atvirkščiai – pirmiausia reikėtų kreiptis į specialistus, t. y. dietistus arba gydytojus dietologus.

„Internete sklando gausybė įvairiausios informacijos, kuri, kad ir kokia būtų gera, nėra pritaikyta kiekvienam. Būdai mesti svorį turėtų būti parinkti atsižvelgiant į individualius žmogaus poreikius. O žmonės, pasitikėdami šaltiniais internete, galiausiai susikuria tik dar daugiau problemų. Negana to, neretai trūksta supratimo, kad dažnu atveju dietos nėra skirtos svorio mažinimui. Jų paskirtis visai kita – tam tikros dietos skirtos koreguoti, gydyti kažkokį sveikatos sutrikimą, o ne svorio kontrolei palaikyti. Subalansuota mityba pati savaime atlieka svorio reguliacijos funkciją,“ – atkreipia dėmesį M. Giedraitytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)