„Žiemą parduodamos braškės dažnai būna silpnesnio skonio arba rūgščios. Jų valgyti vienų nerekomenduočiau, bet šiame recepte kartu su silke net ir žieminės braškės įgauna antrą kvėpavimą – ne tik gražiai atrodo, bet ir dovanoja mums naujų skonių“, – sako A. Ivanauskas.
Svarbiausia, pasak jo, silkę ir braškes sujungti saldžiomis garstyčiomis – aštrios garstyčios čia netinka. O silkės ir braškių duetą idealiai papildo lietuviška juoda duona.
„Noriu palinkėti visiems skanių ir visomis prasmėmis saldžių švenčių!“ – linki A. Ivanauskas.
Šventinė silkė su braškėmis
- 1 silkės filė
- 4–5 braškių
- 1 didelio šaukšto angliškų grūdėtųjų saldžių garstyčių
- juodos grūdėtos duonos
- mėtos arba kalendros lapelių
1. Silkės filė supjaustykite norimo dydžio kubeliais.
2. Braškes susmulkinkite netaisyklingos formos gabaliukais.
3. Silkę ir braškes sumaišykite su garstyčiomis. Jei neturite saldžių garstyčių, sumaišykite savo turimas garstyčias su medumi.
4. Visą mišinį dėkite ant juodos grūdėtos duonos pagrindo.
5. Puoškite mėtos arba kalendros lapeliais.