Maisto likučių sunaudojimas lygus neatrastiems skoniams

„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė pastebi, kad nuo pirmojo karantino pradžios tautiečiai kardinaliai pakeitė savo apsipirkinėjimo įpročius. Didžioji pirkėjų dalis, siekdami rečiau lankytis parduotuvėse, pradėjo iš anksto planuoti savo savaitės pirkinių sąrašą, taip išnaudojant šaldytuve ir virtuvės spintelėse užsilikusius produktus, rašoma pranešime spaudai.

„Žmonėms pradėjus skirti daugiau dėmesio atsakingam maisto planavimui, pastebime ir naujas pirkėjų krepšelių tendencijas. Iš anksto pirkinių sąrašą susidarę pirkėjai išvengia nenumatytų prekių bei nepasiduoda impulsyviam pirkimui. Tokie pirkėjai yra dažniau linkę atsižvelgti į produkcijos kokybę, todėl mes jaučiame nuolatinę paskatą plėsti savo prekių asortimentą bei suteikti kuo įvairesnes galimybes pirkėjams, siekiantiems išsirinkti jų individualius poreikius atitinkantį produktą“, – sako E. Dapkienė.

Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė priduria, jog ilgą laiką praktikuojant pirkinių planavimą, galima užmiršti maisto likučių išmetimą. Anot jos, vadovaujantis savaitės valgiaraščio planu, bus ne tik paprasčiau apsipirkti parduotuvėse, bet ir atsiras daugiau entuziazmo išnaudoti vakarykštės vakarienės likučius naujam receptui.

„Planuojant savaitės valgiaraštį visada svarbu atsižvelgti į perkamų maisto produktų įvairovę. Išlaikytas balansas lėkštėje tarp daržovių, mėsos ir grūdinių produktų padės jūsų organizmui pasisavinti visas sveikatai ir energijai reikalingas maistines medžiagas bei vitaminus. Tokiais atvejais aptikus šaldytuve maisto likučių, juos bus daug paprasčiau suderinti su turimais ingredientais, pavyzdžiui, gaminant makaronų, kruopų ar salotų patiekalus. Taip galėsite pasirūpinti visaverte mityba bei organizmui pravarčiausiomis maistinėmis medžiagomis“, – pasakoja B. Baratinskaitė.

Norintiems išbandyti maisto tausojimo praktiką savo virtuvėje, maisto gamybos ekspertė ne tik pataria skirti du kartus per savaitę šaldytuvo ir spintelių „išvalymui“, bet ir dalijasi receptais, padėsiančiais imtis šio iššūkio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)