Vienas didžiausių iššūkių, su kuriuo tenka susidurti gaminant ką nors iš mėsos, – tai klausimas, kaip apdoroti šį produktą, kad jis neišsausėtų ir netaptų kietas. Siūlome keletą patikrintų metodikų iš portalo „Marie Claire“. Jei vadovausitės šiais patarimais, jau nebeteks liūdėti prie nesukramtomų kepsnių.

* Visų pirma, pasistenkite parinkti konkrečiam patiekalui tinkamiausią mėsą. Pavyzdžiui, kepsniai paprastai ruošiami iš filė, o štai kietesnę mėsą geriau supjaustyti kubeliais ir troškinti.

* Mėsos struktūra priklauso ir nuo gaminimo laiko, ir nuo metodikos. Net ir pati švelniausia mėsa taps neįkandama, jeigu bus perkepta. Taigi, nepersistengti su gaminimo trukme – vienas esminių principų.

* Prieš kepant mėsą reikėtų kuo labiau ją „suminkštinti“. Tai padaryti galima išmušant mėsą muštuku arba įpjaunat peiliu. Abiejų procedūrų tikslas – suardyti tvirtas raumenų skaidulas.

Idealiu atveju reikėtų lesti mėsai pakankamai pasimarinuoti (dvi valandas arba ilgiau). Tinkamai paruoštame marinate esančios rūgštys padeda suardyti tarp skaidulų įsiterpusį kolageną ir paverčia jį minkšta želatina. Jeigu neturite laiko pasiruošti visavertį marinatą, galite naudoti citrinų sultis. Minėtina, kad jomis galima apšlakstyti jau kepamą kepsnį. Jei mėsą kepate orkaitėje, ant jos būtinai uždėkite kelis griežinėlius citrinos.

Dar vienas produktas, padedantis greitai suminkštinti mėsą, – tai druska, ypač jūros. Bet sūdyti kepsnį reikia ne pradžioje, o pačioje pabaigoje – galima net prieš patiekiant. Druskos kiekį paprasta nustatyti pagal formulę arbatinis šaukštelis druskos kilogramui mėsos.

* Jei mėgstate eksperimentuoti, galite išmėginti bulvių arba kukurūzų krakmolo poveikį. Krakmolą reikia ištirpinti vandenyje ir gautame tirpale išmirkyti mėsą. Taip apdorota mėsa bus ne tik minkšta, bet ir pasipuošusi auksaspalve plutele.

* Pabaigai – dar vienas neįprastas patarimas. Kepti pasiruoštą mėsos gabalą ištepkite garstyčiomis. Jos ne tiktai suminkštins mėsą, bet ir suteiks jai pikantiško skonio bei aromato.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)