Alfas kalbino virtuvės šefą Bernardą Anužį.

Kokias klaidas žmonės dažniausiai daro kepdami ant grilio?

Dažniausiai kartojamos klaidos kepant ant grilio yra susijusios su anglimis: ne iki galo įkaitintos anglys, kai vėliau lieka poskonis, arba perkamos anglys, kurios jau yra su skoniu ir tenka gailėtis. Todėl manau, kad svarbiausia šitam dalykui nepagailėti pinigų. Arba žmonės nusiperka be galo didelį mėsos gabalą, o patys turi labai mažą griliuką ir nesugeba jo iškepti ar perkepa mėsą ir ypatingai sugadina daržoves.

Ką reikėtų žinoti prieš renkantis anglis kepimui ir kuo jos skiriasi?

Vienos anglys būna presuotos kitos natūralios. Jei tai presuotos, jos kaitrą išlaiko kur kas ilgiau, bet jos išskiria mažiau. Todėl dažniausiai jos būna naudojamos, kai rūkai mėsą arba gamini kažkokį patiekalą ilgą laiką, o natūralios anglys greičiau sudega, ir jei jas perkate reikėtų pasirinkti kuo didesnes. Man asmeniškai patinka natūrali anglis, ji būna didesniais gabaliukais, jos sudėtingiau rasti ir ji kainuoja šiek tiek brangiau, bet nereikėtų nusipiginti ir pirkti smulkių skeveldrų, nes vos tik uždegsite jos nespės įkaisti ir nebus kaitros, vėl teks iš naujo kurti laužą ar patį grilį. Yra ir trečia situacija, kai anglys būna su kvapais ar skysčiu, kuriuo iškart galima įkurti grilį, šiuos išvis praleisčiau, nes po jų maistas būna labai neskanus.

Kaip greitai ir taisyklingai užkurti anglis?

Net neįsivaizduoju ar yra toks vienas ir taisyklingas būdas ar apibrėžta taisyklė tam. Tiesiog, šiais laikais, kai dauguma naudoja anglį, o ne medieną, yra įdegimo tabletės, jos tikrai daug kaitros išskiria, greitai įdega anglis. Jei didelę kepsninę pridėsite anglių šių 3 tablečių tikrai pakaks ir manau tai puikus būdas užkurti ugnį, nepaliekant jokio papildomo kvapo. Skystis man nėra labai priimtinas dalykas, nes dažnai jis būna su daug įvairių priemaišų ir palieka tam tikrą poskonį.

Kokį grilį kepimui patartum rinktis? Koks tau pačiam labiausiai patinka?

Aš pats labiausiai mėgstu atvirą liepsną. Man patinka gaminti ant laužo, kažkokiais kitokiais, įdomiais būdais. Ar tiesiog vietoje susiradus šakeles ir sukonstruoti, kokį naują kepimo būdą. O apie pačius grilius, taip dabar visos kepsninės: „Big Green Egg“, „Kamado“ – puikus būdas, kai žmogus be jokios patirties gali pasigaminti patiekalus kaip restorane.

Alfas laidoje gamino gimtadienio „steiką“ su grybais ir sūriu bei pikantišką uogienę, kuri nudžiugins visus sūrių ir užkandžių mėgėjus. Be to, sužinojome, kaip pagaminti gaivius skanukus iš braškių ir kefyro savo augintiniui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)