Atėjo metas ir kompotui, nes kai tik iš turgaus parsinešiau pirmą ryšulėlį gražių raudonų rabarbarų, vyras paklausė: o kompoto išvirsi?
Tad, kai oras nuostabus, mes atsigaiviname šaltu gėrimu.
Didelis ąsotis kompoto
apie 30 minučių + atvėsinimas
- 800 g rabarbarų (pas manę buvo raudoni),
- 150 g braškių,
- 150 g cukraus (reguliuokite pagal savo skonį),
- 1,5 l vandens,
- šlakelis citrinos sulčių.
Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite 2-3 cm griežinėliais. Užpilkite, kad apsemtu šaltu vandeniu ir atidėkite į šoną 15 - 30 minučių.
Tuo metu išvirkite cukraus sirupą. Į puodą suberkite cukrų, užpilkite vandeniu ir užvirinkite.
Nupilkite nuo rabarbarų vandenį ir rabarbarus suberkite į cukraus sirupą. Braškes nuplaukite ir supjaustykite per puse, sudėkite į puodą. Vėl užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.
Pertrinkite kompotą per sietelį, kad visi tirščiai pasišalintu (galite ir palikti, jeigu mėgstate), pagardinkite citrinos sultimis.
Atšaldykite.
Galite naudoti ir kitokias uogas ar vaisius.