Pripažįstama, kad arbata mažina kraujospūdį, visų pirma dėl unikalios sveikų junginių sudėties.

Arbatos kraujospūdį mažinančių savybių raktas – gausus flavonoidų, antioksidantų, kurie, kaip žinoma, gerina širdies sveikatą, kiekis, rašo Studyfinds.org.

Arbata

1. Žalioji arbata

Žaliojoje arbatoje yra flavonoidų, kurie padeda palaikyti sveiką širdį, sakė Naujojo Džersio dietologė Amy Gorin. Ji rekomenduoja per dieną suvartoti bent 400 miligramų flavonoidų. Kad pasiektumėte šį kiekį, turėsite išgerti porą didelių puodelių žaliosios arbatos per dieną.

Manoma, kad žaliosios arbatos įtraukimas į savo mitybą mažina hipertenzijos riziką ir padeda valdyti stresą, kuris yra pagrindinis aukšto kraujospūdžio veiksnys.

2. Hibiscus arbata

Ši arbata, pasak terapeuto Franko Contazess, veiksmingai mažina kraujospūdį. „Hibiske esantys antocianinai ir kiti antioksidantai gali sumažinti kraujospūdį beveik tiek pat, kiek kai kurie vaistai“, – sakė jis.

Arbata

3. Ramunėlių arbata

Ramunėlių arbata žinoma tuo, kad padeda žmonėms atsipalaiduoti, tačiau jos gėrimas taip pat padeda sumažinti cholesterolio ir trigliceridų kiekį kraujyje, sumažina arterijų susiaurėjimo, kuris gali sukelti aukštą kraujospūdį, riziką.

Be to, ramunėlių poveikis atpalaiduoja, todėl jos gali padėti gerai išsimiegoti – dar vienas būdas sumažinti aukšto kraujospūdžio riziką.

4. Juodoji arbata

Kaip ir žaliosios arbatos atveju, tyrimai rodo, kad juodoji arbata gali padėti sumažinti kraujospūdį, be to, ji gali turėti savybių, padedančių apsaugoti širdį.

5. Oolong arbata

Joje gausu antioksidantų, kurie veiksmingai mažina aukštą kraujospūdį. Ši arbatos rūšis yra kažkas tarp žaliosios ir juodosios arbatos, todėl jos nauda sveikatai yra panaši.

Pasak „HealthMatch“, „Oolong arbatos nauda kraujospūdžiui mažinti nėra ištirta, tačiau šioje arbatoje esantys antioksidantai yra tokie patys kaip žaliojoje ir juodojoje arbatoje. Todėl gali būti, kad Oolong arbata turi panašią naudą hipertenzijai.