Per didelis kūno svoris ir nutukimas yra susiję su didesne rizika susirgti daugybe ligų: tokių kaip širdies ir kraujagyslių ligos, 2 tipo diabetas, aukštas kraujo spaudimas, net tam tikros vėžio formos ir kitos lėtinės ligos. Šios padažnėjusios sveikatos problemos turi labai didelę įtaką žmonių gyvenimo kokybės pablogėjimui ir trukmei.

Mūsų laikotarpiui būdinga didelė mitybos įvairovė: veganizmas, vegetarizmas, angliavandenius ribojančios, baltymus pabrėžiančios, ketogeninės ir kitos dietos. Daugelis šių dietų numato tam tikrų produktų grupių apribojimus. Atsisakydamas arba stipriai apribodamas tam tikrų produktų, žmogus gali negauti jo organizmo sveikatai svarbių maistinių medžiagų. Po tokių dietų grįžęs prie savo įprastos mitybos, žmogus dažniausiai susigrąžina numestus kilogramus ir pajaučia nusivylimą savimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją