Štai kokius produktus patartina valgyti, jei norite numalšinti uždegiminius procesus ir turėti skaisčią veido spalvą.

Alyvuogės ir alyvuogių aliejus

Reguliariai vartojant alyvuogių ir jų aliejaus, mažėja kenksmingų bakterijų žarnyne, o tai savo ruožtu – švaresnės odos garantas.
Riebi žuvis

Kad ir kaip paradoksaliai skambėtų, riebios žuvys (tunas, lašiša, skumbrė, silkė) užkerta kelią pernelyg dideliam odos riebumui. Taip yra todėl, kad šiose žuvyse gausu EPA – omega trys riebalų rūgščių tipo, kuris reguliuoja streso hormonus. O būtent stresas skatina gaminti dagiau odos riebalų, rašoma „Express.co.uk“.
Riešutai ir sėklos
Sėklos ir riešutai

Vienas iš geriausių riebalų šaltinių – įvairūs riešutai ir sėklos. Vertingi riebalai didina būtiną odos drėgmės barjerą, kas padeda išlaikyti keramidus ir lipidus – daugelio odos priežiūros priemonių vertingus komponentus. Sausai odai tinkamiausias pasirinkimas – migdolai, juose daug magnio, vitamino E, kurie iš vidaus drėkina odą.
Švieži vaisiai ir daržovės
Sveikuoliškas gėrimas gražiai odai ir stipriam imunitetui

Kai kuriuose vaisiuose ir daržovėse yra odą drėkinančių, jauninančių komponentų, kurie dar ir malšina uždegimus. Vertingiausi vaisiai – gvajavos, kiviai, daržovės – paprikos.
Juodasis šokoladas

Gali pasirodyti netikėta, bet juodasis šokoladas iš tiesų gerina odos būklę (vienintelis tokį poveikį turintis desertas). Kakavos pupelėse gausu antioksidantų, kurie ne tik malšina uždegimą, bet ir saugo nuo ultravioletinių spindulių.
Žalioji arbata

Žalioji arbata stabdo organizme androgenų gamybą – šie hormonai skatina odos riebalų išsiskyrimą. Be to, žalioji arbata atkuria odos ląsteles, tai reškia, kad jos patartina gerti ir vyresnio amžiaus žmonėms bei tiems, kieno oda labai sausa.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją