Štai kokius produktus patartina valgyti, jei norite numalšinti uždegiminius procesus ir turėti skaisčią veido spalvą.
Alyvuogės ir alyvuogių aliejus
Reguliariai vartojant alyvuogių ir jų aliejaus, mažėja kenksmingų bakterijų žarnyne, o tai savo ruožtu – švaresnės odos garantas.
Riebi žuvis
Kad ir kaip paradoksaliai skambėtų, riebios žuvys (tunas, lašiša, skumbrė, silkė) užkerta kelią pernelyg dideliam odos riebumui. Taip yra todėl, kad šiose žuvyse gausu EPA – omega trys riebalų rūgščių tipo, kuris reguliuoja streso hormonus. O būtent stresas skatina gaminti dagiau odos riebalų, rašoma „Express.co.uk“.
Riešutai ir sėklos
Vienas iš geriausių riebalų šaltinių – įvairūs riešutai ir sėklos. Vertingi riebalai didina būtiną odos drėgmės barjerą, kas padeda išlaikyti keramidus ir lipidus – daugelio odos priežiūros priemonių vertingus komponentus. Sausai odai tinkamiausias pasirinkimas – migdolai, juose daug magnio, vitamino E, kurie iš vidaus drėkina odą.
Švieži vaisiai ir daržovės
Kai kuriuose vaisiuose ir daržovėse yra odą drėkinančių, jauninančių komponentų, kurie dar ir malšina uždegimus. Vertingiausi vaisiai – gvajavos, kiviai, daržovės – paprikos.
Juodasis šokoladas
Gali pasirodyti netikėta, bet juodasis šokoladas iš tiesų gerina odos būklę (vienintelis tokį poveikį turintis desertas). Kakavos pupelėse gausu antioksidantų, kurie ne tik malšina uždegimą, bet ir saugo nuo ultravioletinių spindulių.
Žalioji arbata
Žalioji arbata stabdo organizme androgenų gamybą – šie hormonai skatina odos riebalų išsiskyrimą. Be to, žalioji arbata atkuria odos ląsteles, tai reškia, kad jos patartina gerti ir vyresnio amžiaus žmonėms bei tiems, kieno oda labai sausa.