Daugelis žino, kad maisto produktų šaldymas yra garantuotas būdas juos išsaugoti ilgą laiką.

Tačiau toks laikymo būdas kenkia kai kurioms daržovėms, vaisiams ir net virtiems patiekalams.

Kiaušiniai

Viskas dėl virtų kiaušinių lukštas įtrūksta, o baltyme esantis vanduo užšąla.

Taip į kiaušinio vidų patenka pavojingos patogeninės bakterijos.

Net jei kiaušinis nesutrūkinėja ir lieka sveikas, jo vis tiek nerekomenduojama valgyti jo skonis taps guminis.

Daržovės, vaisiai, uogos ir vaistažolės

Tačiau tik tie, kurių tekstūra yra vandeninga.

Mitybos specialistai tokiais produktais laiko arbūzus, agurkus, salierus ir pomidorus.

Principas paprastas kuo daugiau vandens daržovėje ar vaisiuje, tuo didesnė tikimybė, kad užšaldžius jis bus neskanus.

Su žalumynais ta pati istorija atšildžius petražoles, krapus ar kalendras, jos virsta žalia žalios spalvos mase ir praranda pikantišką skonį.

Želatinos patiekalai, kepti patiekalai

Želė, drebučiai ir šaltibarščiai negali būti laikomi šaldiklyje žemoje temperatūroje želatina yra linkusi kristalizuotis, todėl išėmę tokį patiekalą iš šaldiklio būkite pasiruošę, kad jis neteks įprasto skonio.

Keptų patiekalų taip pat negalima palikti šaldiklyje ištirpę jie praranda traškumą ir skonį.

Šaldiklyje keptas maistas net praranda patrauklią išvaizdą ir įgauna pilką spalvą.

Jogurtai

Šeimininkės, kurios bent kartą yra užšaldžiusios pieno produktus, žino žemoje temperatūroje jie pakeičia savo struktūrą.

Jogurtas virsta nevienalyte mase su pieno krešuliais, todėl užšaldžius jo vartoti nebegalima, išskyrus kepimui.

Naudingas patarimas: jei planuojate užšaldyti bet kokį maistą, nepamirškite naudoti tinkamų indų, pavyzdžiui, plastikinių indų arba vakuuminių maišelių.