Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Reikės:

  • 4 žuvies filė
  • 0,25 šaukštelio druskos
  • 0,25 šaukštelio pipirų
  • kelių gabalėlių sviesto
  • kelių baltos duonos riekių
  • 1 kg nuluptų bulvių
  • 0,5 šaukštelio raudonos paprikos miltelių
  • 1/2 puodelio miltų
  • 0,25 šaukštelio žuvies prieskoniai
  • 3/4 puodelio džiūvėsėlių
  • 2 šaukštų krapų
  • 2 kiaušinių
  • aliejaus (kepimui)


Gaminimas:

  1. Bulves supjaustykite išilgai. Įdėkite jas į puodą su šiek tiek vandens. Įdėkite druskos. Pavirkite 3–4 minutes. Nupilkite vandenį. Bulves perkelkite į kepimo skardelę, pagardinkite druska ir paprikos milteliais ir 20 minučių kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  2. Žuvies filė supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. Pabarstykite druska, pipirais ir palikite 10 minučių.
  3. Į vieną dubenėlį suberkite miltus, įberkite žuvies prieskonių ir sumaišykite.
  4. Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinius.
  5. Trečiajame sumaišykite džiūvėsius su susmulkintais krapais.
  6. Šiek tiek pasimarinavusią žuvį apvoliokite miltuose, tada panardinkite kiaušinių plakinyje ir galiausiai apvoliokite džiūvėsiuose.
  7. Į keptuvę įpilkite aliejaus. Sudėkite žuvies pirštelius. Kepkite juos iš abiejų pusių. Baigdami kepti įdėkite į keptuvę sviesto. Sviestu apliekite ir pačius pirštelius.
  8. Ant baltos duonos užtepkite sviesto. Jei norite, duoną galite paskrudinti!
  9. Bulves išimkite iš skardelės. Į tą pačią kepimo skardą patepkite duoną – gausite šiek tiek gardaus keptų bulvių skonio. Įdėkite bulvių tarp dviejų duonos riekių. Perpjaukite sumuštinį.
  10. Šalia sumuštinio sudėkite žuvies pirštelius. Papuoškite pirštelius krapais. Valgykite su mėgstamu padažu arba atskirai.


Mėgaukitės! Skanaus!