„Kaip ir dauguma lietuvių, mūsų šeima mėgsta bulvinius patiekalus. Juos su malonumu valgo tiek vaikai, tiek anūkai“, – Audronė Zemenskienė gamina ir cepelinus, ir kugelį, ir bulvinius blynus kepa. Šie patiekalai, tikina, niekada neatsibosta.

Tinklaraštininkė ruošia patiekalus ne tik iš žalių, bet ir iš virtų bulvių. O populiariausias iš tokių – bulvinukai, virtų bulvių blynai su priedais, kurie, tikina tinklaraštininkė, išties labai greitai ir nesudėtingai pagaminami.

„Bulvinukus esu gaminusi su lašiša, tunu, varške. Kokį priedą pasirinkti, dažniausiai tai priklauso nuo valgytojų pageidavimų, arba nuo to, kokių produktų turiu šaldytuve“, – sako pašnekovė.

Be bulvinukų Audronės šeima labai mėgsta žemaičių blynus ir, žinoma, švilpikus. „Švilpikai – tai dar vienas receptas iš mano vaikystės prisiminimų. Juos gamindavo mama, o dabar gaminu aš“, – tokiems patiekalams Audronė jaučia nostalgiją.

Tinklaraštininkė pataria, kaip gaminti bulvinukus ar žemaičių blynus, kad jie nesutižtų, nepasileistų: „Būtinas krakmolas ir miltai. O dar aš apvolioju džiūvėsėliuose ar miltuose, tuomet kepant susidaro traški plutelė, o vidus lieka purus ir minkštas. Žodžiu, gardus patiekalas garantuotas!“
Audronė dažniausiai virtų bulvių patiekalus, tokius kaip bulvinukai, žemaičių blynai, kepa keptuvėje, – nes taip greičiau. Tačiau juos galima ruošti ir orkaitėje, tik prieš tai vis tiek rekomenduotų apkepti keptuvėje Œ– dėl traškaus patiekalo paviršiaus.

Na ir galiausiai padažas – koks gi bulvinis patiekalas be jo! O prie tokių patiekalų, pasak Audronės, puikiai tinka spirgučių, grybų ar tiesiog grietinės ir sviesto padažas.

Bulvinukams su padažu paruošti Audronė Zemenskienė sugaišo vos pusvalandį.

Bulvinukai su sūriu

Reikės:

5–6 bulvių,
1 kiaušinio,
40 g tarkuoto sūrio (naudojo kietąjį),
3 v. š. krakmolo,
džiovintus smulkintus laiškinius česnakus,
druskos,
1 v. š. miltų (apvolioti),
alyvuogių aliejaus (kepimui).

Gaminimo eiga:

* Kad bulvės greičiau išvirtų, jas supjaustė griežinėliais, pasūdė ir išvirė, išvirtas sugrūdo.

* Į atvėsintas bulves įmušo kiaušinį, įdėjo smulkiai tarkuotą sūrį, krakmolą, prieskonius ir išmaišė.
Iš masės formavo nedidelius bulvinukus ( gavosi 15 vnt. ), juos apvoliojo miltuose ir apkepė keptuvėje iš abiejų pusių.

* Bulvinukus patiekė su grietinės ir sviesto padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)