„Ar svajojate apie...“ – „Ne!!!“ – net nesulaukęs klausimo apie „Michelin“ žvaigždutes pabaigos atšauna ekstravagantiškasis vienos populiariausių senojo Vilniaus vietų – restorano „Nineteen18“ – šefas Andrius Kubilius. Kulinaras paaiškino, kad labiau už viską vertina laisvę ir neketina gyventi pagal kažkieno taisykles.

Krizinio Lietuvos periodo (2008 – 2012 m.) premjero sūnus, turintis tokį patį vardą ir pavardę, prie viryklės atsidūrė atsitiktinai. Iki 2008 metų Andrius Kubilius jaunesnysis dirbo ryšių su visuomene srityje, tačiau išėjo iš darbo, kad galėtų daugiau laiko praleisti su kūdikio besilaukusia žmona. Gimus dukrai, jis užsiregistravo Darbo biržoje, nes iš principo nenorėjo prašyti tėvo pagalbos – ten jam buvo pasiūlyti kulinarijos kursai... Taip ir gimė neeilinis šefas.

Visi bandymai išsiaiškinti, kokiame lenktynių dėl „Michelin“ žvaigždučių etape šiandien yra Vilnius, buvo nesėkmingi. Nepasiekusi sutarimo su Latvija ir Estija veikti vieningu frontu, Lietuva, regis, paliko šį klausimą likimo valiai: jei norės, patys atvyks, įvertins ir apdovanos. Mus ir taip neblogai maitina. O maistas Lietuvos sostinėje Vilniuje iš tiesų yra labai geras – įvairus, skanus ir kartais itin netikėtas.