Tinklaraščio Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Savo pietų pertrauką tądien pradėjau apie 14 val., tad atvykus pakankamai didelėje erdvėje sutikau tik paskutiniuosius pietautojus ir galėjau rinktis iš likusių dienos pietų patiekalų: rūgštynių-špinatų sriubos (0,9 EUR), kreminės pupelių sriubos (1,1 EUR), varškės sklindžių su uogiene (2,65 EUR), daržovių užkepėlės (2,75 EUR), prancūziško vištienos kepsnio (3,4 EUR), lėtai keptos sprandinės (3,45 EUR) ir kelių šaltų užkandžių. Populiariausio tą dieną lašišos kepsnio jau nebebuvo. Pusę porcijos sriubos užsisakyti negalėjau, tad pasirinkau pilną rūgštynių-špinatų sriubos indelį ir daržovių užkepėlę. Už viską sumokėjau 3,65 EUR.

Savo dienos meniu kavinė kasdien skelbia „Facebook“ paskyroje ir ant kamštinės lentos kavinės viduje. Ryte patiekalus rinksitės ir iš pusryčių, o vėliau – iš pietų meniu. Jeigu atvyksite po 15:30 val., visą likusį maistą įsigysite su 40% nuolaida, tad visai verta pagalvoti apie vakarienę išsineštinai.

Kavinė „Refertė“

Ar skanu? Rūgštynių ir špinatų sriuba buvo gardi, tiršta ir ne per vėsi ar karšta. Bevalgydama pagalvojau, kad labai geras sprendimas suderinti šiuos žalumynus, nes abu jie ir gausūs vitaminų, ir yra pakankamai ryškių skonių. Pasižymėjau šią kombinaciją ir sau įvairiems receptams.

Daržovių užkepėlė nebuvo kažkuo ypatinga, bet jai ir nereikėjo tokiai būti. Man tiesiog patiko valgyti gardžiai apkeptas daržoves be jokios mėsos. Tiesa, dėl sveikesnio šio patiekalo vaizdo ir skonio sūrio ant viršaus galėjo būti ir mažiau, bet tai nėra priežastis nepagirti šio antrojo patiekalo.

Abu patiekalai buvo pateikti tvarkingai, o porcijų užteko pavalgyti sočiai.

Kavinė „Refertė“

Ar greita? Maisto užsakymo ir atsiėmimo principas čia vyksta kaip valgykloje: pasirinkus patiekalą, aptarnaujantis personalas jį įdeda į lėkštę, tada savo padėklą pilną lėkščių nustumi iki kasos, atsiskaitai – ir tavo pietūs prasideda. Papietavau per 20 minučių, neskaitant dar kokių 10–15 minučių, kol važinėjau ratais ieškodama šios vietos.

Kas įdomu? Taigi liūdna įdomybė ir yra ta, kad teko nemažai sugaišti, kol šią vietą suradau. Ieškodama adreso pagal navigaciją apsukau ne vieną ratą, tada dar ieškojau, kur palikti automobilį, o galiausiai nusprendusi patikrinti „Duetto“ verslo namus pagaliau nudžiugau pamačiusi užrašą „Referte“! Mano paieškas tikrai būtų palengvinę kavinės iškaba lauke, nes taip ieškotą pavadinimą pamačiau tik verslo namų viduje.

Įžengus į vidų, maloniai nustebino minimalus šiuolaikiškas kavinės interjeras, kuriame dominuoja balta, juoda ir pilka spalvos. Man labai patiko juodi stalai, ant kurių fotografuoti maistą baltuose induose buvo tikras malonumas. Erdvė pakankamai didelė ir funkcionaliai išplanuota.

Kavinė „Refertė“

Smagu šioje vietoje yra ir tai, kad kavinę atidarė, ją administruoja ir joje dirba vienos šeimos nariai, kurie vieni kitus palaiko ir pavaduoja atlikdami visus būtiniausius darbus. Kavinė atsidarė naujuose verslo namuose, kur tiek juose, tiek aplink daug dirbančių ir greitų bei skanių pietų norinčių klientų.

Principas aiškus – pusryčių ir pietų restoranas biurų apsuptyje. Nebūčiau nieko prieš į tokią vietą užsukti dar kartą, nors ir dirbu visai kitoje Vilniaus miesto dalyje.

Kavinė „Refertė“ dirba adresu Spaudos g. 8, „Duetto“ verslo namuose. Darbo laikas šiokiadieniais 8:30–17:00 val., penktadienį iki 16 val. Facebook paskyra.